Hedebølge i USA sætter varmerekord i Las Vegas

Den helt ekstreme hedebølge, som har ramt Det Sydvestlige USA, sendte søndag temperaturen op på rekordhøjder i Las Vegas.

Selv om Nevada-ørkenen på denne tid af året er et meget varmt sted, så er det langt fra hver dag man oplever temperaturer over de 47,2 grader, der søndag blev målt i den internationale lufthavn McCarran i Las Vegas.

Det er den foreløbige kulmination på en flere dage lang helt ekstrem hedebølge - og de 47,2 grader slår da også den 73 år gamle juni-rekord fra 1940, som lyder på 46,7 grader.

Søndagens temperaturer er samtidig en tangering af den absolutte varmerekord i Las Vegas. Og kun to gange før har man haft det præcis så varmt.

Det var i henholdvis juli 2005 og i juli 1942, hvor man ligeledes målte 47,2 grader.

Data fra Den Internationale lufthavn McCarran går helt tilbage til 1937, og andre steder i Nevada med knap så lang historik har fået skrevet helt nye rekorder ind i vejrbøgerne.

Det gælder blandt andet National Weather Service's lokale vejrtjeneste i Las Vegas, hvor man målte hele 48,3 grader. Det helt nye absolut varmerekord for den station, som dog blot har målinger tilbage fra 1996.

Også Mercury-lufthavnen nær Desert Rock i Nevada satte man ny varmerekord. Her målte man 45 grader. Det er den højeste temperatur der siden målingerne begyndte for 35 år siden - i 1978.

Både i Nevada, Californien, Arizona og Texas har man de seneste dage sat varmerekorder.

På Verdens varmeste sted Furnace Creek i Death Valley nåede temperaturen søndag 53,3 grader, der er tangering af juni måneds varmerekord, men stadig et stykke fra den absolutte varmerekord på 56,7 grader fra den 10. juli 1913.