Vildt vintervejr når varmen banker på

16x9
Foto:

Der venter stort set alt, hvad rigtigt dansk vintervejr kan byde på, når varmere luft i weekenden presser på fra sydvest

Der venter stort set alt, hvad rigtigt dansk vintervejr kan byde på, når varmere luft i weekenden presser på fra sydvest. Det kan fra fredag ende med både snefygning, snevejr, isslag og så endelig regn når tøvejret slår igennem.

Efter mere end en uge med vintervejr over Danmark, så sender et lavtryk over Atlanterhavet i flere omgange sine fronter ind mod Danmark i løbet af weekenden.

Fredag vil det blæse op fra sydøst, mens fronterne nærmer sig. Vinden kan nå en hård vind til kuling, og det kan i løbet af fredagen give udbredt snefygning.

I løbet af aftenen og natten vil det begynde at sne i de sydvestlige egne, mens snefygningen fortsætter. Selv om kriterierne for snestorm sikkert ikke opfyldes, så vil der flere steder i nattettimerne kunne være det, der bedst kan betegnes som snestormslignende tilstande.

Ud på natten vil sneen en overgang kunne gå over i isslag inden den igen kan gå over i regn - eller igen måske slud eller tøsne.

Sidst på natten og lørdag morgen ventes tøvejret at slå igennem i Sydvestjylland - og det breder sig med kun ganske få varmegrader til store dele af landet i løbet af lørdagen.

Sneen og fygningen kan komme til at volde store problemer for trafikken i form af veje der fyger til i dele af landet, mens blæsten kan komme til at give problemer på både Øresund- og Storebæltsbroen, der ligger stort på tværs af sydøstenvinden.

På broerne kan man også komme til at opleve, at sne og is river sig løs i takt med tøvejret når frem. Erfraingsmæssigt kan det skabe store problemer i timevis.