Vinteren truer igen: Hagl og slud i nat

16x9
Foto:

Og i begyndelsen af næste uge risikerer vi udbredt slud og tøsne

Det er et seriøst vinterligt angreb, der er blevet sat ind på hele den nordlige del af Europa, efter at man flere steder i den forgange tid har haft det varmeste marts-vejr i mands minde.

Mellem et højtryk vest for Storbritannien og et lavtryk over det vestlige Rusland strømmer kold luft ned over Danmark fra nord.

Et lille lavtryk i Den Botniske Bugt bevæger sig i løbet af det kommende døgn til Hviderusland under uddybning, og den tilhørende koldfront passerer landet i nat med flere skyer og i de sydlige egne måske en smule regn.

Bagpå fronten blæser endnu koldere luft ned over landet nordfra og der ventes især over de nordlige og østlige egne at kunne falde byger i nat, som flere steder kan være med hagl eller slud ved temperaturer på blot et par graders varme.

Det er især i de højere luftlag meget kold luft fra årstiden, som strømmer ned over Skandinavien og Østeuropa.

Således vender den vinterlige nedbør tilbage igen efter en marts måned, som sandsynligvis ender blandt de fem varmeste i dansk vejrhistorie.

Og der er mere vinterligt vejr på vej. Weekenden kan byde på enkelte slud- eller haglbyger men i begyndelsen af næste uge ser et mere sammenhængende område med slud og sne ud til at skulle passere landet ved dagtemperaturer mellem 2 og 5 grader og udbredt nattefrost.