Dansk forårschok: Igen risiko for snevejr

16x9
Foto:

Det lyder som en dårlig aprilsnar, men den er god nok. Fra weekenden kan der igen falde slud og sne

Det lyder som en dårlig aprilsnar, men for de forårselskende danskere er den desværre god nok. Fra weekenden og i begyndelsen af næste uge kan der atter falde sne nogle steder i landet.

Højtrykket, som den seneste tid har givet os stabilt og varmt forårsvejr, er rykket en tand mod vest, og det har givet plads til lavtryk nordfra, der sender polarkulde hele vejen fra Ishavet ned over Danmark.

Polar kulde kommer i flere omgange
Kulden kommer i flere 'hug', hvoraf det første kom i går, onsdag, med skyer og fremfor alt meget blæsende vejr.

Natten til lørdag passerer endnu en koldfront nordfra, inden det sidste 'øksehug' ser ud til at komme natten til tirsdag.

Først og fremmest betyder det, at der natten til lørdag og lørdag formidddag - som prognoserne ser ud nu - er risiko for slud og tøsne nogle steder i landet, primært mod nord og øst.

Også natten til mandag og natten til tirsdag kan der ved mindre lavtrykspassager komme nedbør, der stedvis kan falde som slud eller sne.

Kan farve græsplænen hvid
Den vinterlige nedbør vil mestendels falde ved temperaturer på 2-3 graders varme, og der er derfor umiddelbart ingen grund til at finde kælken frem, selv om sneen kan farve græsplæner og hustage hvide en overgang.

Det er usikkert præcist, hvor koldt det bliver, og hvor mange steder man vil få at opleve slud og sne, men det er sikkert, at det bliver betydeligt koldere.

Dagtemperaturerne vil i weekenden ligge mellem 5 og 8 grader, men falder i begyndelsen af næste uge til mellem 2 og 5 grader med udbredt nattefrost. Også påsken ser ustadig og kølig ud.