Rød skovsnegl

16x9

Den røde skovsnegl er også indført til Danmark af mennesker. Denne art kom ikke til Danmark som blind passager som den iberiske skovsnegl, men blev direkte sat ud i området nær Silkeborg Papirfabrik i 1913.

I en lytterundersøgelse i Danmarks Radio i 1973 oplyste mange mennesker, at de havde taget sneglen med hjem fra skoven og sat den ud i haven, fordi den var flot eller sjov. I 1973 fandtes arten på 54 kendte lokaliteter - hvor mon den findes i dag


Hvordan ser den ud?
Rød skovsnegl er normalt 12-15 cm, men kan blive op til 18-20 cm. Sneglen er buttet og farven er gulrød, brunrød eller teglrød. Sneglen er mere rød end brun. Farven kan være nærmest neon-orange, og så er sneglen ikke til at tage fejl af. Den kan dog også være mere rustfarvet. Farven er ikke jævnt fordelt.

Sneglens kappe ser nærmest ud til at være spray-malet med en dåse, der var ved at løbe tør for maling. Fodens kant har samme farve som selve sneglen med mørke striber. Der sjældent mange røde skovsnegle samme sted. Rød skovsnegl findes især i fugtige skove og parker.