608 mm regn i sommerens vådeste by

16x9

I Gedser på Falster er sommeren i den grad regnet væk

Mens de fleste med rette synes sommeren har været umanerligt våd, så er det ikke noget imod, hvad man har oplevet i Gedser på det sydligste Falster.

Her har man i sommerens vådeste by fået hele 608 mm regn i løbet af de tre sommermåneder. Det er oplyser DMI.

Svarer til over 6 mm om dagen - hele sommeren
Det ene regnvejr efter det andet har i sommerens løb ramt Gedser, og intet andet sted i landet har man fået så meget regn, som i Danmarks sydligste by - der nu også er den vådeste.

De 608 mm regn i Gedser svarer til, at man hver eneste dag i hele sommeren i gennemsnit har fået over 6 mm regn.I Gedser på det sydlige Falster synes de sikkert sommeren har Mere end 6 mm regn hver dag.

Flere af de kraftige regnvejr, der har hjemsøgt Gedser har på få timer eller halve døgn givet enorme mængder regn, som har skæppet godt i vandregnskabet. Blandt andet faldt der den 6. juli på en halv time 30 mm regn - og i løbet af hele dagen blev det til 75 mm.

Også andre kan være med
Selv om Gedser med 608 mm er sommerens absolut vådeste by, så er der andre, der kan være med.

Ifølge DMI's sæsonoversigt for hele sommeren, så har sommeren budt på 464 mm i Købenahvn, mens man i Tønder i Sønderjylland har fået 432 mm.

Regionalt får den region Gedser tilhører baghjul rent nedbørmæssigt af Fyn, der med 372 mm er den region, som har fået mest sommerregn.

Herefter kommer så Vest- og Sydsjælland samt Lolland/Falster med 361 mm skarpt forfulgt af Syd- og Sønderjylland med 356 mm regn.

Sommeren 2011 blev i øvrigt med 321 mm regn på landsplan den vådeste i 31 år - og den næstvådeste siden målingerne begyndte i 1874.