Vinteren vender allerede tilbage i weekenden

16x9

Foråret er i den grad kontrasternes tid. Blot tre døgn efter termometeret onsdag ventes at vise 10-12 graders varme, vil kold vinterluft indfinde sig over Danmark med både frost og sne.

Efter den varme forårsluft fra syd midt på ugen strømmer op over Danmark, så vil en jævn sydøstenvind allerede torsdag begynde at føre koldere luft fra Østeuropa op over Danmark. Gradvist vil vinden dreje mod øst og så er det pludselig så kold luft, der blæser frem mod Danmark, at nedbøren kan begynde at falde som sne.

En frontzone med nedbør vil ligge hen over eller tæt på Danmark allerede fra fredag. Og i takt med østenvinden gradvist fører koldere luft frem mod os vil nedbøren allerede fra fredag aften kunne falde som slud eller tøsne.

Lørdag kan det enkelte steder måske blive hvidt, og søndag venter ifølge de seneste prognoser en rigtig vinterlig martsdag med sne flere steder, som falder ved temperaturer lige omkring frysepunktet.

I den kommende uge ventes fortsat koldt vejr med dagsfrost og perioder med sne.

Marts kan byde på isnende kulde og sne
Det er langt fra usædvanligt, at det både er koldt og der falder sne i marts måned.

Inden for de seneset år har marts endda vist sig være en regulær vintermåned. I 2005 blev den med -20,2 grader i Roskilde årets koldeste måned overhovedet - og det samme skete i 2010, da der ved Horsens blev målt -19,1 grader i starten af marts måned.

Marts kan også slå til med sne. Så sent som i Påsken 2008 faldt der store mængder sne i dele af landet helt frem til den 25. marts, og i 2001 oplevede man en kraftig snestorm den 19 marts.