Vejret giver mange mariehøns

16x9

Vejret har givet mariehønsene gode levebetingelser.

'Marie Marie Marolle flyv op til Vorherre og bed om godt vejr...' Det er en sætning som mange børn siger, alt i mens de håbefuldt sender en mariehøne til vejs. Ifølge barnetroen skulle mariehønen forøge muligheden for godt vejr den efterfølgende dag.

Og der skulle efter sigende være gode muligheder for at finde en Mariehøne at sende til vejrs i år. Vi har fået en del henvendelser fra seere, der fortæller om kæmpe mariehønseflokke i sommerlandet.


Årsagen til de mange mariehøns i år, kan bl.a. findes i vejret - og måske i særdeleshed i den meget tørre og varmen periode vi oplevede i foråret.
Det tørre forår gav nemlig perfekte betingelser for bladlusene, som f.eks. mange haveejere oplevede i meget store antal. Og eftersom det er bladlus, der står øverst på spisesedlen hos både mariehøns og mariehønsenes larver, har det givet ideelle levebetingelser for de små prikkede, der derved forekommer i store antal.

Hyggelig sommerbebuder eller plage?
Mange har hygget sig gevaldig med de mange små prikkede biller.
Vi fik her på redaktionen et sødt postkort fra en yngre seer fra Bagsværd, hvori han giver sin forklaring på den seneste tids gode vejr:
'Hej TV2 Vejret. Det var mig der sendte mange mariehøns op til Vorherre, for at bede om godt vejr hele ferien. Så det er derfor at det er godt vejr. Hilsen Alexander - 6 år. '

Andre har oplevet Mariehøns som en decideret plage. F. eks. skrev Katja Nielsen:
'...jeg og mange andre synes det er irriterende man ikke kan tage til stranden uden at blive "angrebet" af mariehøns...'

Mariehøns kan bide.
Og Mariehøns kan faktisk 'angribe', eller måske nærmere bide. Det gør de ikke, fordi de tror de kan spise din finger, men simpelthen fordi de er tørstige. Ifølge mariehøne-eksperter bider mariehøns normalt i planter, som de forsøger at suge væske ud af. Men i denne varme sommertid bliver de plettede insekter desperate i deres søgen efter vand og forsøger derfor at suge væske ud af mennesker også.

Sidste chance.
Hvor om alting er, så er der gode muligheder for at sende 'Marie Marie Maroller' op til vejrguderne, for der er mange af dem i øjeblikket. Og det kan være, at det er en god ide at prøve... For hvis man ønsker at det gode vejr skal fortsætte, så er det med at have rigtig godt kontakt i til nogle der kan påvirke vejret drastisk, for vejrprognoserne peger absolut ikke i den retning i øjeblikket.