Påsken slutter som den startede - solskin og 20 graders varme

16x9
Solrigt påskevejr over Danmark - her er det ved Sønderborg påskedag. Foto: Øjvind Holm / Seerfoto

Igen i dag skal du finde solcremen frem. UV-indekset vil anden påskedag være oppe på 4,7.

Det helt usædvanligt tørre, solrige og varme påskevejr fortsætter også anden påskedag, men især over den sydlige del af landet bliver det mere blæsende. På trods af det kan temperaturen igen nå 20 grader.

Der er stadig et stort højtryk over De Baltiske Lande og Rusland, der sørger for det flotte og solrige vejr, men lavtryk begynder at true fra sydvest. Det giver i første omgang mere blæsende vejr fra øst og sydøst, der især vil kunne mærkes ved østvendte kyster.

Solrig dag i hele landet

Anden påskedag bliver således den femte i rækken af solrige påskedage, hvor man skal lede efter blot en lille sky på himlen.

Indtil videre har påsken budt på 53 solskinstimer - eller det der svarer til over 13 timer med solskin hver eneste dag.

Blæsten sætter dæmper på temperaturen

Den opfriskende vind fra sydøst og øst, som tiltager til jævn til frisk i løbet af dagen, kommer flere steder i landet til at sætte en dæmper på temperaturerne.

Ved kyster med pålandsvind kommer det til at føles helt køligt i forhold til de seneste varme dage med rolige vindforhold.

En påsketur til stranden kan således blive en kold fornøjelse med temperaturer på blot 8 til 12 grader, og det blæsende vejr vil også betyde, man skal nogle kilometer ind i landet, før termometeret viser blot 15 grader.

Prognose: Forventede temperaturer klokken 15.
Prognose: Forventede temperaturer klokken 15. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Generelt vil temperaturen anden påskedag nå 13 til 17 grader, og i Vestjylland kan det blive endnu varmere.

Her vil luften i den østlige vind bevæge sig længst tid hen over den solopvarmede jord, som flere steder i Vestjylland kan få termometrene til at vise 20 grader.

Find solcremen frem

Den solrige afslutning på påsken kombineret med et fortsat højt UV-indeks betyder, at man også anden påskedag skal finde solcremen frem.

UV-indekset vil anden påskedag være helt oppe på 4,7.

Allerede ved et UV-indeks på 3,0 anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at man beskytter sig mod solens skadelige UV-stråler.