Her kan tirsdagsvejret spoleres af enkelte byger

Et område med ustabil luft bevæger sig ind over dele af Danmark fra øst.

Der er lagt i ovnen til særdeles smukt påskevejr, når et højtryk i nærheden af Danmark fortsat sikrer os stabilt og tørt vejr med en del solskin.

Men selv i en ellers overordnet pæn vejrsituation kan der være ugler i mosen.

Det er netop tilfældet tirsdag, hvor et område med ustabil luft bevæger sig ind over dele af Danmark fra øst.

Området giver anledning til både skyer og bygedannelse, og tirsdag morgen befinder der sig enkelte byger over Skåne, som kan bevæge sig videre mod øst – i retning mod Sjælland.

Tirsdag eftermiddag vil der fortsat kunne være enkelte byger over de nord- og østlige egne.
Tirsdag eftermiddag vil der fortsat kunne være enkelte byger over de nord- og østlige egne. Foto: TV 2 VEJRET

Herfra kan området med skyer og enkelte byger bevæge sig mod nordvest, hvor det kan ramme den nordlige del af Jylland tirsdag eftermiddag.

I den vestlige del af landet bliver vejret dog pænt med masser af solskin og relativt rolige vindforhold. Generelt vil temperaturerne – også i de østlige egne – befinde sig på mellem fem og ti graders varme tirsdag eftermiddag.

Kuldepol kan ramme Danmark igen

Området med kold luft i højden er kendt som en kuldepol, som ofte kan give anledning til ustabilt vejr, selvom vi befinder os nær et højtryk.

Når temperaturforskellen mellem overfladen og luften i større højde er stor, kan der let dannes byger og skyer – præcis som vi ser det tirsdag.

Der kan komme enkelte byger tirsdag.
Der kan komme enkelte byger tirsdag. Foto: Inger Nielsen / Privatfoto/Arkiv

Kuldepolen er faktisk et lille lavtryk i stor højde, og det 'transporteres' med uret rundt om højtrykket, hvor det ifølge nogle prognoser kan ramme os igen om præcis en uge – med skyer og regn.

Indtil da venter der os dog en særdeles smuk påskeuge med masser af solskin, og temperaturer der nærmer sig 20 graders varme.