Kold morgen - her står man op til mere end fem graders frost

16x9
Kold og smuk morgen i Aabybro 11. marts 2019. Foto: Britt Rom Kristiansen / Privatfoto

Der er frostvejr i store dele af Danmark mandag morgen.

Efter en periode med blæsende og regnfuldt vejr både dag og nat har vi fået et kortvarigt pusterum fra de mange regnbyger.

Det har givet plads til skyfrit vejr, og på denne tid af året er det fortsat ensbetydende med kolde nætter. Mange danskere er derfor mandag stået op til rim i græsset, samt is på bilruder og vandpytter.

Koldest har det været i Tirstrup på Djursland, hvor termometret tidligt mandag morgen viste -5,5 grader. Også aarhusianerne har mærket temperaturer under fem graders frost - ved DMI's vejrstation lige syd for byen faldt temperaturen til -5,3 grader.

I Nordsjælland tager Sjælsmark den kolde føring - her har temperaturen været nede på -5,4 grader.

Ved kysterne, hvor vores 'lune' farvande holder temperaturen oppe, har der været temperaturer over frysepunktet de fleste steder - varmest blev det ved Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk, hvor temperaturen ikke er faldet til under 2,9 graders varme.

Her har skyer fra Nordsøen også været medvirkende til at holde på varmen.

Samlet set er mandag den koldeste morgen siden 4. februar, hvor temperaturen faldt til -5,6 grader.

Pæn mandag i vente

Dagene længes hurtigt, og solen er mandag stået op i hele landet før klokken syv. Samtidigt vil den arbejde på højtryk for at varme jordoverfladen og derefter luften op, og derfor kan vi se frem til en smuk mandag med en del solskin de fleste steder og temperaturer, der kan nå fem-seks graders varme.

Mandag morgen vil der dog fortsat være enkelte byger med både regn, slud og sne over de sydvestlige egne, men også her vil det efterhånden blive tørt.

Fra tirsdag venter der igen fronter med regn og blæst.