Ned til fem frostgrader i nat og risiko for glatte veje

16x9
Kombinationen af høj fugt og kolde veje giver risiko for rimglatte veje. Arkivfoto Foto: Karen Langkilde Andersen / Privatfoto

Snedække, klart vejr og svag vind får temperaturen til at styrkdykke i Nordjylland.

På trods af at vi går en lidt varmere periode i møde, er der den kommenede nat risiko for glatte veje. I aften vil det være ret klart vejr i Jylland. I Vendsyssel, hvor der stadig ligger sne, falder temperaturen hurtigt til under 3 frostgrader.

Prognose af temperatur og skydække i aften klokken 23
Prognose af temperatur og skydække i aften klokken 23 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I store dele af Jylland vil vejtemperaturerne ligge under frysepunktet med risiko for glatte veje. I Nordjylland kan smeltet sne fra rabatten løbe ud på vejbanen og genfryse. Andre steder kan der dannes rim på de kolde vejbaner, hvis der ikke er saltet tilstrækkeligt. 

Prognose af temperatur og skydække i nat klokken 3
Prognose af temperatur og skydække i nat klokken 3 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I løbet af natten trækker der skyer ind fra vest, hvilket generelt er godt for vejforholdene. Skyerne virker nemlig som en dyne og vil løfte temperaturen. Midt på natten er det fortsat klart vejr i Nordjylland, og lokalt kan vi komme ned under fem frostgrader. Årsagen til den lave temperatur er en kombination af snedække, svag vind og klart vejr. Netop de forhold resulterede for en uge siden i vinterens hidtil koldeste morgen, hvor vi kom ned under 10 graders frost.

Fotsat risiko for glatte veje trods overskyet vejr

Selvom skyerne generelt forbedrer vejforholdene, kan der dog fortsat lokalt være glat både i øst og vest. Som man kan se af grafikken for onsdag morgen klokken 8, vil temperaturen stedvis være under frysepunktet. Der er fortsat risiko for rimdannelse, selvom den er mindre end i nat. Særligt opmærksom bør man være, hvis man kan se, det er klart. Så vil temperatur i både vej og luft være lavere end prognosen med forøget risiko for glatføre.

Prognose af temperatur onsdag morgen klokken 8
Prognose af temperatur onsdag morgen klokken 8 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

De aktuelle vejforhold kan man tjekke på vintertrafik.dk, hvor man overvåger vejbanerne i hele landet.