Laver vind til kunst og kunst til energi

TV 2 Vejret indtager Rundetårn i København sammen med en stor gruppe kunstnere i en fælles udstilling om vejret.

- Det blæser helt vildt nu. Det er forfriskende, men det kan også være enerverende.

Multikunstner Karin Olesen har et særligt forhold til vind, som helst skal gå op i en højere enhed sammen med kunsten. Derfor bygger hun vindmøller lavet af gamle cykler og metalfolie. Ret flot med metalfolien, der skinner i solen, siger hun selv:

- Så er det ikke bare de der store, grimme, hvide vindmøller.

Udstiller med TV 2 Vejret

Karin Olesen er en af de kunstnere, der sammen med TV 2 Vejret deltager i udstillingen Vejret Rundt i Rundetårn i København. Udstillingen er åben frem til 11. november.

Kunstnerne bidrager med de kreative fortolkninger af vejret som fænomen, mens TV 2 Vejret leverer sine bidrag fra den videnskabelige synsvinkel.

Bidraget fra Karin Olesen er netop sådan en hjemmebygget vindmølle. Den er placeret på toppen af tårnet, hvorfra den giver energi til et lydspil placeret i endnu et kasseret cykelhjul. Hun mener, at alle burde lave en mølle.

- Den tager kun to timer at lave, siger hun og forklarer, at man starter med at skære en forgaffel inklusive den forreste fælg af en gammel cykel. Dernæst skal der monteres vinger i egerne, som kan fange vinden.  

- Så har du styret, som du kan sætte fast oppe på dit tag, og det kan lede ned til en generator. Tænk, hvis alle huse havde sådan en George Gearløs-løsning med hjemmelavede møller, siger hun.

Multi, multi, multi

Ud over installationskunst og mobiler er Karin Olesen også maler – og storsamler. Holdningen er, at alt kan genbruges, og det præger også hendes værksted og galleri i København.

Da TV 2 Vejret besøger hende, udstiller hun en række værker fremstillet af gamle kasserede ure, som ingen andre har kunnet bruge.

Hun bruger naturen som metafor for alt.

- Livet er foranderligt, og der er kærlighed, smerte, lykke og ulykke. Jeg spejler mig i det, forklarer hun.