Sensommervarme kan ramme Danmark i næste uge med 25 grader

16x9
Sensommer i Danmark. Temperaturen kan nå 20 til 25 grader med nogen eller meget sol i næste uge, men det er endnu usikkert. Foto: Uffe Weng / Scanpix Danmark

Efteråret har endnu ikke fået overtaget, og i næste uge kan varm luft fra syd strømme op over os med sommerligt vejr til følge.

Er man blandt dem, som synes, at sommeren gerne måtte have varet lidt længere, er der håb i prognoserne.

Vi kan nemlig meget vel få sol og 20 til 25 grader i næste uge, når der - muligvis - bliver åbnet for varme sydlige vinde.

Varmen kommer snigende tirsdag i næste uge, men det er onsdag, torsdag og fredag - den 19. til 21. september - at prognoserne har decideret sommerligt vejr på programmet.

Prognose for temperaturerne torsdag den 20. september. Dette er den europæiske prognose, og den bakkes op af den amerikanske prognose i øjeblikket. Så det er sandsynligt, at vi i det mindste får det varmere i næste uge end nu.
Prognose for temperaturerne torsdag den 20. september. Dette er den europæiske prognose, og den bakkes op af den amerikanske prognose i øjeblikket. Så det er sandsynligt, at vi i det mindste får det varmere i næste uge end nu. Foto: TV 2 VEJRET

Kigger man på temperaturerne i prognoserne, finder man helt op til 28 grader torsdag i Sønderjylland.

Det er dog højst usikkert, om vi når så varme tilstande. Det mest sandsynlige er et sted mellem 20 og 25 grader. Og det vil generelt være varmest mod syd.

Jetstrømmen slår et slag mod nord, og så kan vi få subtropisk luft op over Danmark

Varmen kan finde vej til Danmark, når den front og tilhørende jetstrøm, som ligger lige over os i øjeblikket, sandsynligvis slår et slag langt mod nord.

Seneste bud på europatemperaturerne om ni dage. Lun sommerluft over Frankrig, Holland, Belgien og Tyskland strømmer op mod Danmark i denne prognose. Men det er stadig usikkert. Man har før set, at varmen bøjer af og forbliver syd for Danmark.
Seneste bud på europatemperaturerne om ni dage. Lun sommerluft over Frankrig, Holland, Belgien og Tyskland strømmer op mod Danmark i denne prognose. Men det er stadig usikkert. Man har før set, at varmen bøjer af og forbliver syd for Danmark. Foto: TV 2 VEJRET

Så kan varme fra Sydvesteuropa og Mellemeuropa nemlig frit blæse op til os.

Om det så sker, er straks en helt anden sag. Vi har før set, at varmen bøjer af og i stedet holder sig nede over Tyskland og Polen.

Indtil videre er det dog en reel mulighed, at sensommeren gør et comeback i næste uge, og det bliver med stor sandsynlighed lunere og klarere i vejret.