Tour de France - risiko for sidevind inden feltet rammer Mûr de Bretagne

Den hidtil mest blæsende etape i dette års Tour de France venter forude.

Selvom det er Mûr de Bretagne alle taler om på dagens etape i Tour de France, så kan vejret, inden feltet når frem til de sidste udfordrende kilometer, blive en afgørende faktor.

Efter nogle relativt rolige dage rent vejrmæssigt i den nordvestlige del af Frankrig, så kan Tour de France på sjette etape blive ramt af sidevind, når feltet kører fra Brest i det vestlige Bretagne og mod øst til Mûr de Bretagne Guerlédan.

I løbet af dagen frisker vinden op fra nord og nordøst og ventes midt på eftermiddagen at blive op til jævn. Det er 5-6 meter per sekund - eller det der svarer til omkring 20 kilometer i timen.

Vejret på sjette etape af Tour de France
Vejret på sjette etape af Tour de France Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Prognoserne har stødende vind, som i vindstødene kan nå op omkring 8-9 meter per sekund, eller det der svarer til lidt over 30 kilometer i timen.

Det er under de vindhastigheder, man normalt ser volde problemer i Tour de France, men det er samtidig det mest blæsende, man indtil videre har oplevet det i årets Tour de France. Dertil kommer, at vinden på den sidste del af etapen vil være en stort set ren sidevind.

Derudover venter en flot fransk sommerdag, hvor den jævne nordenvind vil sende lidt køligere luft fra Den Engelske Kanal ned over Bretagne.

Det holder temperaturen nede mellem 21 og 24 grader.