Ny sommerdag venter - men nu med risiko for lokale byger

16x9
Arkivfoto. Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix Denmark

Nogle steder i landet bliver det køligere - men de fleste vil få endnu en flot sommerdag.

Der venter igen i dag flot og solrigt sommervejr i det meste af landet med temperaturer, som atter kan nå op over 25 grader, og lokalt vil den usædvanligt tidlige varmebølge, som allerede er over dele af Danmark, fortsætte.

Efter nogle dage med vind fra østlige retninger drejer vinden onsdag mod nord og i den nordvestlige del af Jylland mod nordvest, hvor det også bliver blæsende.

Dermed vil mange syd- og østvendte kyster, der har haft det køligt de seneste dage, få det betydeligt varmere, mens man især i Nordvestjylland må vinke farvel til sommervarmen.

Prognose: Så varmt ventes det at blive onsdag klokken 16.
Prognose: Så varmt ventes det at blive onsdag klokken 16. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Sommervarme i store dele af landet

Vi får dog de fleste steder mellem 20 og 23 graders varme. 

Varmest bliver det i Østjylland, over store dele af Fyn, på Sydsjælland og Lolland/Falster, hvor temperaturen igen kan nå op over 25 grader, og dermed allerede her den 16. maj give os årets niende sommerdag.

Lokal byge i sommervarmen

Mens sommervarmen fortsat vil ligge over landet ventes vejret de fleste steder at vise sig fra sin flotteste side med sol.

Nogle steder kan skybanker i perioder give mere skyet vejr, mens man ud på dagen har risiko for en enkelt lokal byge, som især ventes at kunne dannes over den sydlige del af landet.