Her kan temperaturen nå 21 grader søndag

Søndag bliver den sidste lune forårsdag i denne omgang, og der vil igen være store forskelle hen over landet.

Foråret blev nærmest til sommer for en kort bemærkning, da varm luft fra Mellemeuropa strømmede op over os torsdag og fredag og gav os to tidlige sommerdage i træk med over 25 grader.

Nu er køligere og mere ustadig luft på vej mod Danmark, men inden det hele ender i regn og skyer, kan vi lige redde os en sidste lun forårsdag i denne omgang.

Med temperaturer op til 21 grader, hvor det bliver varmest, og generelt mellem 14 og 17 grader med nogen eller meget sløret solskin, bliver søndag en ganske fin forårsdag.

Vinden vil tilmed være betragteligt svagere end i dag, og den vil blæse fra en sydøstlig retning.

Landjorden varmer luften op

Dermed er det mod vest i Jylland, på Fyn, Sjælland og Lolland, at vi vil finde de højeste temperaturer. 

Med vinde fra sydøst vil vi finde de højeste temperaturer mod vest i Jylland, på Fyn, Sjælland og Lolland, mens det vil være koldt ved østvendte kyster.
Med vinde fra sydøst vil vi finde de højeste temperaturer mod vest i Jylland, på Fyn, Sjælland og Lolland, mens det vil være koldt ved østvendte kyster. Foto: TV 2 VEJRET

Her har luften nemlig haft mulighed for at bevæge sig et godt stykke over land. Og da det er landjorden, som varmer luften op, er det generelt varmere, jo længere vi kommer væk fra en kyst med pålandsvind.

Søndagens højeste temperatur vil man med stor sandsynlighed måle i Sønderjylland ude mod Vadehavet og så langt sydpå som muligt. Her vil luften nemlig kunne strømme frem fra Tyskland uden at skulle krydse nogle kolde vandområder.

Tønder kunne således blive Danmarks varmeste by søndag, mens Skagen meget vel kunne blive det koldeste sted.