Mindre snevejr rammer dele af landet i nat

En svag front trækker ned over Danmark i løbet af de mørke timer frem mod tirsdag morgen.

Kigger man ud af vinduerne i løbet af aftenen og natten, skal man ikke blive overrasket, hvis der pludselig daler snefnug. I hvert fald ikke, hvis man bor i den østlige del af landet.

Et mindre nedbørsområde trækker nemlig ned over Djursland, Sjælland, Lolland og Falster og til dels Fyn og siden Bornholm. Øst for Storebælt vil nedbøren med stor sandsynlighed falde som sne.

Mængderne vil dog være beskedne med typisk en enkelt centimeter eller derunder, men lokalt og især på Bornholm kan man få op til fem centimeter.

Et lille snevejr trækker ned over de østlige egne i løbet af natten. Mange steder bliver mængderne beskedne med under en centimeter, men lokalt og især på Bornholm kan man få op til fem centimeter.
Et lille snevejr trækker ned over de østlige egne i løbet af natten. Mange steder bliver mængderne beskedne med under en centimeter, men lokalt og især på Bornholm kan man få op til fem centimeter. Foto: TV 2 VEJRET

Vest for Storebælt står den primært på slud eller blot mere skyet vejr.

De norske fjelde opløser den ansvarlige front - delvist

Nedbøren falder fra en svag koldfront, som fra nord trækker ned over Danmark i løbet af aftenen og natten. 

Norges fjelde rykker dog fronten delvist i stykker, og det går ud over jyderne, som kun får begrænsede nedbørsmængder - og i det omfang, der overhovedet kommer noget, bliver det primært som slud.

En koldfront passerer hele Danmark fra nord mod syd, men det er kun mod øst, at der falder nedbør af betydning. I Jylland ligger man i læ af de norske fjelde, som delvist opløser fronten.
En koldfront passerer hele Danmark fra nord mod syd, men det er kun mod øst, at der falder nedbør af betydning. I Jylland ligger man i læ af de norske fjelde, som delvist opløser fronten. Foto: TV 2 VEJRET

Længere mod øst er fronten lidt mere intens og luften koldere, så derfor er sandsynligheden for sne størst på Bornholm og Sjælland.

Sneen bliver næppe liggende i ret lang tid. Allerede fra morgenstunden tirsdag vil solen skinne de fleste steder, og temperaturen stiger til mellem to og fem varmegrader.