Her kan sne og snefygning fortsætte resten af aftenen

I Nordjylland fortsætter det barske vintervejr resten af mandagen.

Selvom det i størstedelen af landet er blevet relativt "roligt" i vejr igen efter en mandag med sne, snefygning og isslag mange steder, så fortsætter det barske vintervejr over den nordlige del af Jylland.

Snevejret, som er opstået i forbindelse med en frontzone, der adskiller kold vinterluft fra lunere luft mod sydvest, er nærmest "gået i stå" over det nordlige Jylland, og det vil resten af eftermiddagen og aftenen give sne og snefygning.

Først i løbet af aftenen bliver det opholdsvejr sydfra, mens man længst mod nord - i Skagen - kan se frem mod snevejr helt indtil midnatstid.

Kraftigt snefald og snefygning ved Mariager den 5. marts 2018.
Kraftigt snefald og snefygning ved Mariager den 5. marts 2018. Foto: Ina M. Kihl-Plambek / Privatfoto

Når dagen er omme, kan der flere steder i Nordjylland ligge op mod 10 centimeter nysne, og da temperaturen fortsat ligger under frysepunktet, så er der stor risiko for, at sneen kan fyge i kombination med den op til hårde sydøstlige vind.

I takt med at det efterhånden bliver opholdsvejr, vil der til gengæld kunne dannes tæt tåge mange steder, som også kan give vanskelige trafikale forhold.