Snevejr på vej mod Danmark - her rammer det

Det meste af landet får sne i løbet af torsdag eftermiddag og aften, men mest sne kommer der i Jylland.

Med temperaturer ned til -5,3 grader fik vi en kold onsdag morgen med glatte veje, men det var også begyndelsen på en smuk og solrig dag.

Og dén skal nydes. En front over Storbritannien har nemlig sat kursen mod øst, og den rammer landet i løbet af torsdagen - med snevejr.

Torsdagen begynder dog med tørvejr i hele landet, lidt sol og let frost flere steder, inden det begynder at blive mere skyet vestfra.

Kan begynde som regn, men går over i sne

Fra omkring middagstid kommer nedbørområdet ind over den jyske vestkyst. Du kan se en prognoseanimation øverst i artiklen.

I mellemtiden er temperaturen steget til to-tre graders varme, og det betyder, at nedbøren kan begynde som regn eller slud.

Ret hurtigt vil temperaturen dog falde til omkring frysepunktet og nedbøren gå over i sne, mens fronten bevæger sig videre mod øst igennem landet.

Det er dog først ud på aftenen, at der også kommer lidt sne til den østlige del af landet.

Temperaturer lidt under frysepunktet (lyseblå områder) kan lokalt give anledning til snefygning sent torsdag eftermiddag i den centrale del af Jylland.
Temperaturer lidt under frysepunktet (lyseblå områder) kan lokalt give anledning til snefygning sent torsdag eftermiddag i den centrale del af Jylland. Foto: TV 2 VEJRET

Kan give op omkring fem centimeter sne

Især i Jylland kan temperaturen ud på eftermiddagen stedvis falde til lidt under frysepunktet, og med en frisk eller hård vind fra syd kan det give anledning til lokal snefygning.

Samlet set ventes der at falde mellem én og cirka fem centimeter sne, inden det bliver fredag.

Mest sne ser man ud til at få i Midt- og Vestjylland, mens man får mindst sne i den østlige del af landet.