Få ekstra meget ud af din skiferie - stå på ski om aftenen

Få det mest fantastiske skiløb - på blød nypræpareret sne.

De fleste, der har været på skiferie, kender sikkert til den tunge sne sidst på eftermiddagen, når temperaturen stiger til over frysepunktet eller solen bager ned.

Så kan man tænke, at det var den skidag - men sådan behøver det ikke at være.

Er man så heldig at være på skiferie et sted med mulighed for aftenskiløb, kan man redde sig nogle ekstra timer på ski - i helt fantastisk skiføre.

TV 2 VEJRET har været i Söll i Tyrol, hvor man har Østrigs største område med skiløb om aftenen. 

Her kunne man opleve det helt klassiske, at temperaturen efter solnedgang faldt til under frysepunktet, så pisterne efter at være blevet præpareret af pistemaskinerne lå flotte og indbydende hen.

Ligesom om morgenen kunne man indtage de nypræparerede pister, som til forskel fra om morgenen var lidt blødere.

Normalt præpareres pisterne i løbet af natten, hvor de i løbet af seks til syv timer får lov til at fryse og sætte sig. Om aftenen er de helt nypræparede og dermed også blødere pister at køre på.  

Aftenstemning ved skisportstedet Söll i Tyrol.
Aftenstemning ved skisportstedet Söll i Tyrol. Foto: Anders Brandt / TV 2 VEJRET

Ud over at få nogle ekstra timer på ski i rigtigt godt skiføre, forvandles skisportsstedet om aftenen, hvor alt på den oplyste piste ser ganske anderledes ud - og der er en helt særlig atmosfære, som giver skiferien en ekstra dimension. 

Er man på et af de skisportssteder, hvor der er aftenskiløb, er det ofte kombineret med, at man kan kælke.

Man skal dog være opmærksom på, at man i reglen ikke kan benytte sit almindelige liftkort til skisportsstedet, hvis man vil kælke eller stå på ski om aftenen.