Danskere på skiferie: Derfor er vi vilde med at stå på ski

Det er ikke så svært at forstå for de, der har været på skiferie - mens andre kan undre sig over, man betaler penge for at få sne, kulde og blæst.

Hvad er det, der lige nu får flere tusinde danskere til at pakke bilen, sætte tagboksen på taget og køre i 12 timer for at stå på ski?

Det har vi spurgt Alice Bak Rasmussen og Lars Peter Rasmussen om.

TV 2 VEJRET mødte ægteparret fra Østbirk på skisportsstedet SkiWelt Wilder Kaiser i Tirol på en dag, hvor solen skinnede og der lå masser af sne på pisterne.

På sådan en dag, er det ikke så svært at forklare, hvad der får dem til at tage på skiferie.

- Alt er pragtfuldt. Der er sne, man får motion ud af det, der er en god stemning, og ofte kommer vi i snak med folk, forklarer Lars Peter Rasmussen.

- At se sneen ligge på træerne - det er så godt for øjnene. Bare det at komme herned og få frisk luft, tilføjer Alice Bak Rasmussen.

Det er fjerde gang i år, at ægteparret fra Østbirk er på skiferie, og endnu en venter, inden vinteren er ovre.

Og for at stå på ski, skal man rejse væk fra Danmark - hvor man med lidt held kan have vintervejr. Men en ting vil altid mangle.

- I Danmark kan man jo ikke komme op i bjergene, for de findes ikke, så dét komme ned i den her høje klare luft, det er godt for alt. Det er er sjældent, vi er syge, når vi er på skiferie i hvert tilfælde, siger Lars Peter Rasmussen.

Ud over den friske bjergluft, den gode stemning og udsigten til en hyggelig uge med venner eller børnene, så skader det ikke, at man også kan lide sne.  

- Hvis der falder en halv meter sne, kan jeg tage et hovedspring direkte ned i det - så vild er jeg med sne, slutter Lars Peter Rasmussen.