Strand-paradis ramt af talrige lyn

Imponerende lyn i hobetal lyste himlen op over Brisbane og Guldkysten søndag aften.

Mere end 125.000 husstande mistede strømmen, da et voldsomt uvejr med et ekstremt antal lynnedslag søndag aften ramte det østlige Australien i og syd for storbyen Brisbane, skriver nyhedsbureuaet AP.

Det kraftige uvejr opstod efter endnu en brandvarm sommerdag i delstaten Queensland, hvor temperaturerne nåede op mellem 35 og 45 grader flere steder.

Mindst 265.000 lyn slog ned over Queensland

Det var området fra Brisbane og sydpå til Guldkysten og byen Surfers Paradise, som blev hårdest ramt af uvejret, som slog til kort efter klokken 19.00 søndag aften lokal tid.

Det australske medie Gold Coast Bulletin skriver, at intet mindre end 265.000 lyn slog gnister over det sydøstlige Queensland søndag aften jævnfør målinger fra energiselskabet Energex.

Brisbane, Australien.
Brisbane, Australien. Foto: TV 2

Til sammenligning blev Danmark ramt af omkring 100.000 lyn under tordenuvejret den 18. juni 2002, som er det værste i nyere tid herhjemme.

Ovenstående billeder viser først uvejret, som det så ud i Surfers Paradise og siden i Queenslands hovedstad Brisbane.

Australiens højeste bygning ramt af talrige lyn

Surfers Paradise er en by cirka 78 kilometer syd for Brisbane, som er mest kendt for sin lange strand og for Australiens og hele den sydlige halvkugles højeste bygning, Q1, der med sine 80 etager tårner sig 322,5 meter op i luften.

Netop Q1, der udelukkende består af beboelsesejendomme, blev under uvejret ramt af adskillige lynnedslag, og brandvæsnet blev tilkaldt, skriver blandt andre Gold Coast Bulletin.

Herunder kan se hvordan det så ud, da ét af de mange lyn ramte bygningen søndag aften.

Brandvarme dage og tropenætter

Store dele af det nordlige og østlige Australien er ramt af en hedebølge, som fortsætter de kommende dage.

Selvom det er knap så varmt ved kysten, som længere inde på det australske fastland, nåede temperaturen i Brisbane søndag alligevel op på 34,6 grader.

Natten til mandag lå temperaturen på 22,7 grader, da det var køligst.

Herhjemme kalder vi det en tropenat, hvis temperaturen hele natten holder sig over 20 grader.