TV 2 VEJRET varsler vindstød af stormstyrke til dele af Danmark

16x9
Der er risiko for vindstød af stormstyrke eller kraftigere langs den jyske vestkyst fra søndag eftermiddag og frem til natten til mandag. Vindstødene kan forplante sig hen over Jylland til dele af Fyn og Vestsjælland. Foto: TV 2 VEJRET

Der er varsel om vindstød af stærk stormstyrke ved den jyske vestkyst og stormstyrke hen over Jylland til dele af Fyn og det vestlige Sjælland.

Et vinterligt og blæsende døgn venter forude, når et lavtryk bevæger sig lige nord omkring Danmark, og den tilhørende front fejer ind over landet med udbredt sne.

På bagsiden af snevejret frisker vinden op til en hård til stormende kuling ved den jyske vestkyst med vindstød af stormstyrke eller eller stærk storm.

TV 2 VEJRET har derfor udsendt et varsel gældende fra søndag eftermiddag og frem til natten til mandag.

Vindstødene kan forplante sig langt ind over land

De første kraftige vindstød rammer sandsynligvis den sydlige del af Vestkysten fra omkring klokken 14, og siden forplanter de kraftige vinde sig op langs kysten.

I løbet af aftenen kulminerer vinden, og her kan vindstødene af stormstyrke forplante sig langt ind over land i Jylland og nå frem til Fyn og det vestlige Sjælland.

Der er desuden risiko for, at middelvinden bliver af stormstyrke ved Vestkysten, så der kan blive tale om en regulær storm med vindstød nær orkanstyrke.