Se kortet: Så koldt var det i Danmark i nat

16x9
Det er en iskold morgen med ned nær 10 graders frost. Foto: Michael Overgaard Christensen / Privatfoto

Temperaturerne nærmer sig 10 graders frost flere steder i landet.

Kold polarluft ligger fortsat over Danmark, og kombineret med klart og stille vejr og enkelte steder med et let drys sne på jorden har det nogle steder sendt temperaturerne ned tæt på 10 graders frost.

Det er dermed vinterens hidtil koldeste morgen, og man skal for alvor klæde sig godt på, når man bevæger sig ud af døren og til arbejde denne morgen.

-9,5 grader på Amager

Koldest har det i løbet af natten været i Kastrup på Amager, hvor temperaturen har været nede på -9,5 grader i Københavns Lufthavn, men også i Vendsyssel har man været under ni minusgrader.

I Tylstrup nord for Aalborg i Stenhøj mellem Frederikshavn og Hjørring er der målt -9,3 grader.

De fleste steder i landet nåede man i nat ned mellem fire og ni graders frost, og det er fortsat iskoldt tirsdag morgen.

Udvalgte minimumstemperaturer over Danmark natten til den 6. februar 2018. Temperaturerne er målt af landets officielle målestationer, men lokalt kan det sagtens have været koldere.
Udvalgte minimumstemperaturer over Danmark natten til den 6. februar 2018. Temperaturerne er målt af landets officielle målestationer, men lokalt kan det sagtens have været koldere. Foto: TV 2 VEJRET

Lidt sne i nattemørket mod syd

Dog har det været knap så koldt i den sydlige del af Jylland, hvor man nogle steder sågar har fået lidt sne i nattens løb.

Derfor meddeler Syd- og Sønderjyllands Politi, at der er mandskab på vejene - og generelt er der risiko for stedvis rim- eller sneglatte veje.

I dagens løb stiger temperaturerne kun langsomt til mellem frysepunktet og tre graders frost.

Der kan især i den sydvestlige del af landet komme flere snebyger i dagens løb.