Slaget om vintervejr står lige over Danmark – sådan bliver vejret den kommende uge

Flere lavtryk vil passere Danmark i den kommende uge og sende kold luft fra Skandinavien ned over os.

Et gigantisk slagsmål mellem vinterkulde over Skandinavien og lun atlanterhavsluft skal den kommende uge udkæmpes hen over Danmark.

Det giver meget ustadigt vejr med blæst og perioder med koldere vejr og sne, når kulden i flere omgange forsøger at trænge ned over Danmark.

I animationen ovenfor kan du på 60 sekunder se, hvorledes prognoserne beregner vejret i fire danske byer til og med søndag.

Kraftige lavtryk på grænsen til vinterkulden

Med temperaturer under -10 grader i Mellemskandinavien ligger vinterkulden ikke langt væk, og det giver anledning til, at relativt kraftige lavtryk vil passere hen over eller tæt på Danmark.

Når de gør det, vil den kolde luft kortvarigt strømme frem mod Danmark fra nord og nordøst.

Første lavtryk vil passere os onsdag med regn, slud, tøsne og blæst. I løbet af torsdagen vil koldere luft fra nordøst en overgang blæse frem mod os med mulighed for enkelte snebyger.

Fredag vil det næste lavtryk nærme sig, og det giver anledning til udbredt nedbør, der kan starte som sne for senere at gå over i regn.

Kulden ender med at vinde slaget

Til weekenden vil endnu et lavtryk passere hen over Danmark med blæsende vejr, og det lavtryk ser ud til at lade den kolde skandinaviske luft strømme ned over landet sidst på weekenden.

Prognoser, der ser ind i den nye uge, lader vinterkulden vinde slaget, så der i starten af februar er udsigt til mere vinterligt vejr med dagsfrost og hård nattefrost.