Her er der størst chance for at blive ramt af rekordvarme

16x9
Prognose: Så varmt bliver det i dag Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Den danske varmerekord for januar måned kan onsdag blive slået. Det er varm luft fra området nær De Kanariske Øer, der blæser frem mod os.

Den 24. januar 2018 kan gå hen og blive en dag, der skal skrives ind vejrhistoriebøgerne, når helt usædvanlig lun luft for årstiden blæser frem mod os - og med temperaturer over 12 grader kommer til at true varmerekorden for januar.

Varmerekorden for januar måned lyder på 12,4 grader og er målt i Sønderborg i 2007.

Varmest i Sønderjylland

Når varm luft fra området nær De Kanariske Øer strømmer frem mod Nordvesteuropa ventes temperaturen i følge de seneste prognoser fra TV 2 VEJRET i løbet af dagen at stige til over 12 grader i den sydlige del af Jylland.

Det er i det område, der er størst chance for at slå varmerekorden for januar - og ifølge prognosen bliver det varmest i grænseegnene og op langs Sønderjyllands østkyst til trekantsområdet. 

Skulle en af DMI's vejstationer fange januarvarmen kunne det meget vel igen blive Sønderborg, der ender som Danmarks varmeste by i januar.

Det er en titel den sønderjyske by allerede har i forvejen.

10 grader i det meste af landet

Mens den sydIige del af Jylland kan se frem til 12 graders varme, vil man i det meste af landet onsdag også kunne få del i varmen.

I stort set hele landet vil temperaturen nå over 10 graders varme, inden en koldfront i eftermiddag og i aften passerer landet fra vest.

Prognose: Temperatur onsdag klokken 16.
Prognose: Temperatur onsdag klokken 16. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Blæsende - med kuling fra sydvest

Selv om det bliver lunt skal man stadig finde det varme tøj frem. Den lune luft kommer med stor fart mod Danmark.

Det giver os en blæsende dag, som langs kysterne kan give kuling fra sydvest, og ved Jyllands Vestkyst endda stormende kuling. 

Sjælden januarvarme

Skulle temperaturen et sted i landet nå over 12 grader er det blot femte gang siden 1873, at det er så varmt i januar.

Alle fem dage med over 12 grader i januar er målt efter 1990.