Intenst varmefrembrud kan give os 10 grader

16x9
Varme fra Sydvesteuropa strømmer op over Danmark med temperaturer op til 10-11 grader onsdag. Vejret bliver dog gråt, vådt og blæsende, da vi først på dagen ligger under en varmfront og siden en koldfront. Foto: TV 2 VEJRET

Vi får det otte grader varmere end normalt for en dag sidst i januar, men det vil næppe føles lunt.

En grå og mild vejrudvikling kommer til at udspille sig over Danmark de kommende dage. Så efter en periode med relativt køligt vejr, dog tæt på det normale for årstiden, venter der os nogle usædvanligt milde dage midt på ugen.

Den sydøstenvind, vi har i øjeblikket, bringer kølig luft fra kontinentet op over os, men allerede fra i morgen bliver den afløst af en søndenvind og siden en sydvestenvind onsdag.

Verdenshjørnet mod sydvest er typisk lunt rent vejrmæssigt, så derfor vil temperaturen være jævnt stigende de næste par dage.

Onsdag kulminerer det lune vejr med cirka 10 grader flere steder i Danmark. Varmest bliver det i Sønderjylland, hvor prognoserne sågar siger 11 grader enkelte steder.

Mange får op til 10 grader onsdag eftermiddag, hvilket er 8 grader over det normale for årstiden. Selv de koldeste steder i landet får relativt lunt vejr.
Mange får op til 10 grader onsdag eftermiddag, hvilket er 8 grader over det normale for årstiden. Selv de koldeste steder i landet får relativt lunt vejr. Foto: TV 2 VEJRET

Sådanne temperaturer er otte grader over det normale for årstiden, og sidste gang vi havde tocifrede varmegrader, var i julen, hvor vi nåede 11,5 grader. Juledagene er dog ofte lunere end både januar og februar.

Ikke forårsagtigt trods lunt vejr

Man vil dog næppe føle, at det bliver lunt i vejret. Varmen bliver nemlig ikke en ren fornøjelse, for den kommer sammen med både blæst og regn.

Onsdagen begynder således skyet og diset, og i løbet af dagen kommer der mere udbredt regn fra sydvest. Samtidig vil en frisk vind til kuling tage den sidste rest af fornøjelsen ved de tocifrede varmegrader.

Til gengæld slipper vi for nattefrost og glatte veje - i nogle dage.