Voldsom snestorm på vej mod USA's østkyst

Snestormen Grayson kan give op til en halv meter sne i den nordøstlige del af USA.

En enorm snestorm rammer i de kommende døgn USA's østkyst med vindstød af stormstyrke og stedvis mere end en halv meter sne.

Snestormen Grayson rammer ret enormt område

Når sådanne snestorme rammer USA, er det oftest kun den nordøstlige del af atlanterhavskysten, der bliver ramt. Denne gang rammer snestormen i et område, der strækker sig over 2400 kilometer fra Florida i syd til Maine i nord.

Snestormen, der rammer USA, har fået navnet Grayson.

Kan blive en atmosfærisk bombe

Det er et kraftigt stormlavtryk, der bevæger sig op langs USA's østkyst, der giver snestormen. Lavtrykket udvikler sig voldsomt på sin vej og kan blive til det, der betegnes som en atmosfærisk bombe.

Falder lufttrykket i lavtrykkets center med mere end 24 hectoPascal på 24 timer tales der om en atmosfærisk bombe. 

Snestormen Grayson ventes at få et trykfald på 45 hectoPascal på 24 timer.

En rigtig Nor'easter

De kommende døgn vil snestormen udvikle sig på grænsen mellem lun luft over Atlanterhavet og rekordkulden over USA.

Herved opstår der, det amerikanerne kalder en Nor'easter - en snestorm med kraftig blæst fra nordøst.

Der er udsendt blizzard-varsel

Snestormen ventes at ramme stort set hele USA's Østkyst, hvor der er af den amerikanske vejrtjeneste National Weather Service er udsendt varsel om voldsomt vintervejr.

Desuden er der flere steder også udsendt varsel om blizzard, der er en meget voldsom snestorm, hvor himmel og jord står i et.

I USA udsendes varsel om blizzard, når det sner og samtidig blæser med kulingstyrke, og denne kombination giver en sigtbarhed på under 250 meter - mindst tre timer i træk.

Snevejr i Florida

Snestormen Grayson begynder helt usædvanligt i den sydøstlige del af USA, hvor det onsdag aften dansk tid allerede er begyndt at sne i den nordligste del af Florida, hvor man i Tallahassee onsdag fik den første sne siden 1989.

Også i staterne Georgia og South Carolina var det flere steder begyndt at sne.

A post shared by Laura (@l_to__the_t) on

Ud over sne ventes også perioder med isslag op langs kysten i både Florida, Georgia og South Carolina.

Snestormen rammer med en halv meter sne

Torsdag ventes snestormen for alvor at tage fat, når den bevæger sig længere mod nord, hvor millionbyerne Philadelphia og New York kan blive ramt.

Snestormen ventes at kulminere torsdag aften dansk tid i den nordøstlige del af USA, hvor der i New England kan falde omkring en halv meter sne, mens vindstødene kan nå stærk storm.

Også langs sydkysten af de store søer på grænsen til Canada kan man blive ramt af nye kraftige snefald.

I løbet af fredagen klinger snestormen af, men så vil en ny portion iskold luft blæse frem mod den østlige del af USA og sikkert give nye kulderekorder.