Midt i gråvejret opstod en betagende solopgang på Bornholm

På solskinsøen havde man udsigt til en smuk solopgang, mens resten af landet havde gråt og vådt vejr.

Regnen skyller i flere bølger op over Danmark. Det har endda sneet en smule til morgen, og mange skutter sig nok ude i det råkolde og fugtige vejr. 

Tidligt i morges blev der dog kastet en smule guldstøv hen over dagens spæde begyndelse, da Solen på smukkeste vis steg op over kimingen sydøst for Bornholm. 

Videoklippet i toppen af artiklen viser udsigten fra Dueodde på det sydligste af Bornholm. Den originale video, som er 30 minutter, der er filmet fra klokken 8.00 til 8.30, er komprimeret til blot 53 sekunder.

Ved hjælp af tidsforkortningen ser man, hvor yndefuldt vores nærmeste stjerne hæver sig op over linjen, hvor Østersøen møder himlen. Og man kommer uvægerligt til at tænke på linjen Se, nu stiger Solen af havets skød i Jakob Knudsens salme. 

På kanten af solskin 

Bornholm lå i morgentimerne lige på kanten af den front, som sendte første omgang af skyer, regn og slud op over Danmark

Dermed kunne man lige se ud under skykanten mod sydøst, så man kunne se Solen stå op. Og skyernes underside blev kortvarigt oplyst af morgensolens rødlige stråler.

Satellitbillede af Nordvesteuropa klokken 8.15 den 30. december 2017. Bornholm ligger lige på kanten af et stort skyområde. Derved var der frit udsyn til Solen, da den stod 10 minutter senere ved Dueodde.
Satellitbillede af Nordvesteuropa klokken 8.15 den 30. december 2017. Bornholm ligger lige på kanten af et stort skyområde. Derved var der frit udsyn til Solen, da den stod 10 minutter senere ved Dueodde. Foto: EUMETSAT / TV 2 VEJRET

Morgenen og formiddagen igennem har man været lige på kanten af solskinsvejret på Solskinsøen, men efterhånden har skyerne fået overtaget. 

Solen stod op klokken 8.25 ved Dueodde og går ned igen klokken 15.40. Og søndag kan man nyde et minuts dagslys mere end i dag – og det kan vi alle i øvrigt.