Mere end halvanden meter sne - amerikansk by begravet i rekordsnestorm

Det sner stadig omkring de store amerikanske søer, hvor man har sat rekorder på stribe.

Sneen vælter stadig ned, og det har sneet uafbrudt siden juleaften. Togene stopper ikke længere i byen, lufthavnen er lukket - og de fleste veje er helt ufremkommelige.

De enorme mængder sne har begravet byen, så nationalgarden nu er sat ind for at rydde sne og bringe forsyninger til den amerikanske by Erie i den nordligste del af staten Pennsylvania.

Der er faldet så meget sne i Erie, at alle tænkelige snerekorder er slået.

Den første rekord, der blev væltet af sneemasserne, var mængden af sne faldet på et døgn. Den lød tidligere på 51 centimeter.

Den rekord blev slået juledag, da der faldt hele 86 centimeter sne, og havde det ikke været for denne ekstreme mængde sne på et døgn, havde anden juledag også sat ny snerekord.

Anden juledag faldt der i Erie yderligere 61 cm sne, så de to mest nedbørrige dage i byens historie er juledag og anden juledag 2017 - efterfulgt af den 22. november 1956.

Snevejr i USA sætter rekord Video: Anders Brandt

De historiske snemængder faldt i forbindelse med iskold luft, der fra Canada strømmede ud over Lake Erie, der ligger på grænsen mellem USA og Canada.

Her blev der hen over det lune vand i søen dannet linjer med kraftige snebyger, som stod og afgav al deres sne hen over stort set samme sted i flere døgn.

Erie ligger på sydsiden af Lake Erie eksponeret for denne type snebyger, som gør byen til en af de mest snerige byer i USA.

At man i Erie er vant til store mængder sne gør ikke julesnevejret mindre spektakulært.

A post shared by Marcia Dubich (@mmdoobs) on

Snestormen startede den 24. december om aftenen, og siden juleaften er der i Erie faldet hele 152 centimeter sne under det tre døgn lange rekordsnevejr.

Det er så enorme mængder sne, at det er mere, end der nogensinde er faldet i Erie i løbet af 14 dage, hvor snerekorden for to uger lyder på 150 cm sne.

Snevejret slår også med flere længder rekorden for sne på to døgn. Ikke blot i Erie - men i hele staten Pennsylvania.

Juledag og anden juledag faldt der 147 centimeter sne i Erie.

Rekorden for Pennsylvania var indtil mandag 134 centimeter sne. 

A post shared by amy gone (@amy.gone) on

Det helt ekstreme snevejr har også betydet ny rekord for en hel måned.

Med 246 cm sne er december 2017 allerede den mest snerige måned i Erie.