Her kan der falde slud og tøsne i dag

I Midtjylland og Nordvestjylland er der størst chance for slud og sne.

Et lavtryk med nedbør er på vej op over den vestlige del af landet, og i løbet af dagen og aftenen vil man nogle steder kunne få vinterlig nedbør.

Lavtrykket lader tør luft fra sydøst blæse over Danmark, og når den strømmer ind i nedbørområdet, som især vil ligge over Jylland, kan nedbøren begynde at falde som slud og tøsne ved temperaturer lige over frysepunktet.

Størst chance for slud og tøsne er der i Midtjylland og Nordvestjylland, hvor bakkedrag på over 70 meters højde i det sydlige Thy og mellem Lemvig og Struer kan være høje nok til at give tøsne - eller langs højdedragene i Midtjylland, der stedvis er mere end 100 meter.

I resten af Jylland vil nedbøren falde som regn.

I animationen ovenfor kan du se, hvorledes TV 2 VEJRETs seneste prognose forudser den vinterlige nedbør.