Dansker så flot sydlys julenat - midt under verdens hårdeste kapsejlads

16x9
Sydlys juleaften på Team AkzoNobel - på vej fra Cape Town til Melbourne i Volvo Ocean Race. Foto: James Blake / Volvo Ocean Race

Et imponerende sydlys kunne ses på himlen over Sydhavet juleaften.

Det er ikke kun storm og meterhøje bølger, man får at se i verdens hårdeste kapsejlads. Juleaften kunne man fra den hollandske båd Team AkzoNobel se et imponerende sydlys.

Team AkzoNobel var tidligere på den 13.000 kilometer lange tredje etape af Volvo Ocean Race fra Cape Town i Sydafrika til Melbourne i Australien blevet ramt af et ødelagt sejl under et stormvejr i Sydhavet.

Sydlys juleaften på Team AkzoNobel - på vej fra Cape Town til Melbourne i Volvo Ocean Race.
Sydlys juleaften på Team AkzoNobel - på vej fra Cape Town til Melbourne i Volvo Ocean Race. Foto: James Blake / Volvo Ocean Race

Den hollandske båd, der har danske Nicolai Sehested ombord, var således sejlet agterud. Mens de øvrige seks både juleaften var ved at anløbe Melbourne, lå Team AkzoNobel stadig langt sydvest for Australien.

Herfra kunne de under en geomagnetisk storm på Jorden se et imponerende sydlys, som er den sydlige halvkugles sidestykke til 'vores' nordlys.

Sydlyset, der hedder Aurora Australis, dannes ligesom nordlyset, når elektrisk ladet plasma fra Solen rammer Jordens magnetfelt og der i dne øvre atmosfære derved udsendes fluoriuserende lys.

I grønne farver kunne sydlyset ses over Sydhavet juleaften.

På det sociale medie Instagram postede danske Nicolai Sehested et billede af sydlyset.

- Julenat til havs er ikke værst med sydlys til at lyse nattehimlen op, skrev Nicolai Sehested.

Anden juledag er Team AkzoNobel stadig næsten 400 kilometer fra mål i Melbourne. Alle øvrige både er nået frem til Melbourne - deriblandt den dansk-amerikanske båd fra Vestas 11th Hour Racing, der med en tredjeplads i Volvo Ocean Race sejlede sig på podiet for tredje gang.