Drama i Volvo Ocean Race - ødelægger sejl i stormvejr

I vindstød af stormstyrke ødelagde en af bådene i Volvo Ocean Race sejlet. Med ombord er en dansk sejler.

I Verdens længste kapsejlads, Volvo Ocean Race, er bådene nu fra Cape Town i Sydafrika til Melbourne i Australien på vej gennem Sydhavet.

Her passerede feltet på syv både gennem et stormlavtryk.

To danske sejlere er med i Volvo Ocean Race, og den ene, Nicolai Sehested, er ombord på den hollandske båd Team AkzoNobel, der i vindstød af stormstyrke ødelagde en del af storsejlet.

Team AkzoNobel i Sydhavet. Danske Nicolai Sehested er tredje mand fra højre.
Team AkzoNobel i Sydhavet. Danske Nicolai Sehested er tredje mand fra højre. Foto: James Blake / Volvo Ocean Race

- Vi lavede et kryds under temmelig hårde forhold. Jeg vil tro, det blæste 35-40 knob. Og så kom der en skæv sø, forklarer skipper på AkzoNobel Chris Nicholson.

Og det var voldsomme vejrforhold med meterhøje bølger, som den hollandske båd sejlede gennem.

- Der var en god bølge at glide ned ad, og mens vi var på vej nedad med god fart i båden, blev den pludselig bremset, og jeg burde have afbrudt manøvren, forsætter den australske skipper.

Det var nogle stivere i storsejlet, som blev ødelagt under den uheldige manøvre, og der var ingen vej uden om, end at reparere skaden på sejlet - men det blev besværliggjort af det voldsomme vejr. 

- Der kom vindstød på op til 50 knob, mens vi gjorde det. 50 knob er voldsomt, når båden er i fin form - men det var den langt fra - så det krævede en kæmpeindsats af alle, sagde Chris Nicholson.

Skal sejle i voldsomt vejr

Volvo Ocean Race er en af de mest udfordrende kapsejladser overhovedet.

Med meterhøje bølger, stormvejr, store vindstille områder truet af tropiske storme og i isende kulde kommer bådene ud i alt slags vejr.

I alt skal de syv både tilbagelægge 85.000 kilometer, der gør dette års Volvo Ocean Race til det længste nogensinde. Især den 14.000 kilometer lange etape fra New Zealand til Brasilien, som går over det frygtede ishav, er legendarisk. 

Volvo Ocean Race er ikke en ufarlig tur, som den danske båd fra Team Vestas Wind for to år siden måtte sande, da den gik på grund på et koralrev nord for Mauritius.

Volvo Ocean Race Video: Anders Brandt

Kommer også til Danmark

Hele det imponerende felt af store sejlbåde vil kunne ses fra Danmark, når der på sidste etape fra Göteborg til Haag i Holland slås en sløjfe fra Göteborg mod syd og ned gennem Kattegat med vendepunkt i Aarhus.

Her vil man den 22. juni fra Aarhus Havn kunne se hele feltet af de syv 65 fod store Volvo Ocean Race-både blot 100 meter fra DOKK1, når de skal ind og vende helt inde i indre havn i Aarhus.