Nyt snevejr på vej mod Danmark - rammer landet i aften

Et lavtryk bevæger sig natten til tirsdag fra Mellemeuropa mod Sydsverige, og med sig har det flere centimeter sne til store dele af landet.

Sneen vil begynde at dale over store dele af Danmark mandag aften og nat, når et nyt lavtryk nærmer sig Danmark.

Det ventes at tage en bane fra Frankrig videre til Nordtyskland og derfra op mellem Sjælland og Bornholm. Vest for lavtrykket vil nedbøren falde som sne.

Snevejr på vej til dele af Øerne

I store dele af Jylland ligger der allerede sne, og i Vendsyssel har man de seneste døgn sågar fået op omkring 20 centimeter af det hvide pudder. 

Længere mod øst i landet er landskaberne markant mere grønne, men det bliver der flere steder lavet om på, inden vi står op igen tirsdag morgen.

Begynder mod syd allerede i aften

Nedbørområdet bevæger sig allerede i de tidlige aftentimer op over den sydøstlige del af landet og breder sig herfra mod nord og nordvest. 

Længst mod nord og vest i landet ser det ud til at holde helt tørt. Dér skal man således ikke sætte næsen op efter snevejr i de mørke timer.

Sneen daler over Vejle tidligt om morgenen den 10. december 2017. Sådan kan det også komme til at se ud flere steder i de østlige egne tirsdag morgen.
Sneen daler over Vejle tidligt om morgenen den 10. december 2017. Sådan kan det også komme til at se ud flere steder i de østlige egne tirsdag morgen. Foto: Else-Marie Jørgensen / Privatfoto

Nogle steder mere end fem centimeter sne

Til gengæld ventes sneen at falde i de største mængder over Nord- og Midtsjælland, på det centrale dele af Fyn samt i Syd- og Østjylland syd for Aarhus, hvor temperaturerne i øvrigt ventes at holde sig lige omkring frysepunktet.

Her kan man fra mandag aften og frem til tirsdag morgen klokken 08.00 mange steder få mellem 2 og 5 centimeter sne, og stedvis kan der måske komme op mod 7-8 centimeter sne, der hvor der falder mest.  

Du kan se en kombineret nedbør- og temperaturprognose øverst i artiklen. Her fremstår nedbør, der ifølge prognosen vil falde som sne, i hvide nuancer, mens regn er markeret med blå nuancer.

Snevejr bliver til regn længst mod sydøst

Øst for og tæt på lavtrykkets centrum ventes mildere luft fra Mellemeuropa at nå frem til landet, og kombineret med de relativt lune farvande, som findes langs de danske kyster, vil det være medvirkende til, at nedbøren i stedet vil falde som slud eller regn.

Det gælder især på Bornholm, hvor al nedbøren ventes at falde som regn ved temperaturer mellem 2 og 5 graders varme.

Men også på Lolland og Falster, Møn, Sydsjælland og langs kysterne fra Stevns og op mod Amager og hovedstadsområdet kan store dele af nedbøren falde som regn eller slud ved temperaturer omkring et par graders varme.

Også på Djursland viser nogle prognoser, at milde vinde fra Kattegat kan gøre snevejr til regnvejr.

Dermed kan man også hér komme til at kigge langt efter hvide landskaber tirsdag morgen.

Forventede temperaturer over nedbør over Danmark mandag aften klokken 22.00. På Bornholm, langs Sjællands østkyster og muligvis også på Lolland, Falster og Møn kan nedbøren falde som regn. Ellers ventes mange steder sne eller tøsne.
Forventede temperaturer over nedbør over Danmark mandag aften klokken 22.00. På Bornholm, langs Sjællands østkyster og muligvis også på Lolland, Falster og Møn kan nedbøren falde som regn. Ellers ventes mange steder sne eller tøsne. Foto: TV 2 VEJRET

Snevejr flere steder midt i morgentrafikken

Tirsdag morgen ser snevejret ud til at fortsætte især på store dele af Sjælland, hvor man gør klogt i at forberede sig på en morgen med forsinkelser i trafikken.

På Storebæltsbroen ventes vinden at tiltage op til kuling fra nord - på tværs af broen - hvilket kan give anledning til restriktioner på broen midt i morgenmyldretiden.