Gode vejrforhold for dansk kvalifikation til VM

16x9
Danmarks Christian Eriksen ved dagens træning mandag den 13 nov på Aviva Stadium i Dublin.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Vejret i aften vil være gunstigt for Danmark på Aviva Stadium i Dublin

Kasper Schmeichel og det danske landshold kritiserede Parkens græstæppe i lørdagens 0-0 kamp. Man kunne måske frygte, at banen og vejret i Dublin, ville blive en endnu større udfordring. Hvis det skulle gå galt, og Danmark ryger ud, kan vi dog ikke bruge vejret eller banen som undskyldning.

EM Kvalifikationskamp, Nordirland - Danmark (2-1). EM kval. kampen mod Nordirland på Windsor Park i Belfast lørdag d. 17 november 2007. En kamp præget af regn og atter mere regn.
EM Kvalifikationskamp, Nordirland - Danmark (2-1). EM kval. kampen mod Nordirland på Windsor Park i Belfast lørdag d. 17 november 2007. En kamp præget af regn og atter mere regn. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Meldinger fra Aviva Stadium, som UEFA kalder Dublin Arena går på, at græstæppet er overraskende godt. Stadionet, der i aften huser 50.000 tilskuere, bliver også brugt til rugby. Alligevel er det plant og velholdt.

Vejret bliver også overraskende godt. Ved kampstart klokken 20.45 ventes tørvejr, 10 graders varme og stort set ingen vind. Banen forbliver god, hvilket umiddelbart er en fordel for Danmark, som er det teknisk bedste hold af de kombattanter. 

Dansk nederlag på gennemvåd bane i Nordirland 

Gode vejrforhold til fodbold kan man dog ikke altid gå ud fra på de Britiske Øer i november måned. Det danske landshold har før kæmpet mod vejret på den grønne ø Irland. For 10 år siden spillede Danmark en landskamp på Windsor Park mod Nordirland, hvor mange syntes kampen skulle være aflyst eller udsat.  Et tungt regnvejr havde sat banen under vand. Alligevel afgjorde dommeren, at landskampen skulle spilles. Poleret fodbold blev det ikke til, men et dansk nederlag på 2-1.

EM Kvalifikationskamp, Nordirland - Danmark (2-1). Christian Poulsen i aktion i EM kval. kampen mod Nordirland på Windsor Park i Belfast lørdag d. 17 november 2007.
EM Kvalifikationskamp, Nordirland - Danmark (2-1). Christian Poulsen i aktion i EM kval. kampen mod Nordirland på Windsor Park i Belfast lørdag d. 17 november 2007. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Berlingske skrev dengang, at Nordirland druknede Danmark. Det kommer irerne ikke til i aften.