Så tæt på Danmark kan sneen vælte ned i nat

Blot et par hundrede kilometer væk kan der falde 5-10 cm sne i nat. Men også over Danmark kan der være snefnug i luften.

Når et lavtryk i aften og i nat bevæger sig hen over Sverige, så strømmer kold luft frem mod den sydlige del af Skandinavien, og så kan nedbøren gå over i sne i Sydsverige.

Omkring de store svensker søer og omtrent 50 til 100 kilometer videre mod syd til Halland og Småland bliver det fra fredag aften og frem til lørdag morgen rigtigt vintervejr.

Sne i Sverige. Arkivfoto.
Sne i Sverige. Arkivfoto. Foto: Jan Djenner / Scanpix

Der kan i forbindelse med lavtrykket falde 5-10 centimeter sne. Nord for Jönköping i Götaland kan det endda blive så koldt, at den friske nordvestenvind kan få sneen til at fyge.

Man kan således lørdag morgen stå op til et vinterligt landskab dækket i sne blot et par hundrede kilometer fra Øresundsbroen.

Der kan også være snefnug i luften over Danmark

Man skal dog ikke langt væk for at se sneen falde i den kommende nat.

Både herhjemme i Danmark og i Skåne kan der være sne i luften i nattetimerne.

I Skåne er det især først på natten man en overgang kan få vinterlig nedbør i form af slud og tøsne.

Nedbør som sne (hvide områder) natten til lørdag klokken 2.00.
Nedbør som sne (hvide områder) natten til lørdag klokken 2.00. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Herhjemme er det især i Jylland, man i forbindelse med aftenens og i særdeleshed nattens relativt kraftige byger kan få slud og tøsne.

Det kan ikke udelukkes, at man langs den jyske højderyg i nattetimerne vil kunne se sneen lægge sig på marker og græsplæner.

Sker det, er det vinterens første sne.