Nød du det flotte vejr? Nu vender skyerne, regnen og blæsten tilbage

16x9
Pænt og højtrykspræget vejr må vige pladsen for flere skyer, regn, byger og blæst de kommende dage. Fredag ser især noget blæsende ud. Arkivfoto. Foto: Jane Lilian Jensen / Privatfoto

Vi har udsigt til mere omskifteligt vejr de kommende dage.

Efter et par dage med opmuntrende solstråler, blå himmel med pynteskyer og smukke farver i naturen, må vi igen indstille os på en mere grå, våd og - ja, novemberagtig vejrtype.

Allerede i morgen vender skyerne tilbage, torsdag passerer en front med regn, og hen over weekenden bliver det noget blæsende med byger.

Vi har altså udsigt til et omslag i vejret. Dog et forventeligt omslag, for på denne tid af året får vi typisk mest regn.

Vejret bliver mere omskifteligt de kommende dage med skyer, regn og blæst. Til gengæld forsvinder nattefrosten for en stund - efter den kommende nat vel at mærke.
Vejret bliver mere omskifteligt de kommende dage med skyer, regn og blæst. Til gengæld forsvinder nattefrosten for en stund - efter den kommende nat vel at mærke. Foto: TV 2 VEJRET

Der bliver mindre forskel på dag og nat

I de sidste par dage har vi kunnet nyde godt af at ligge i nærheden af et højtryk. Det har holdt fronter og regn på afstand og sikret os nogen eller ligefrem meget sol rundt omkring, men også kolde nætter.

Nu må højtrykket og den tilhørende klare luft dog vige for lunere og mere skyet luft til onsdag. Øst for Lillebælt bliver det således for det meste skyet med en lille smule regn, mens man dog kan redde sig en lille smule sol hist og her i Jylland - især.

Torsdag får vi til gengæld alle skyet vejr, og der kommer forbigående regn fra nordvest, når en front trækker ned over Danmark.

Weekenden ser blæsende ud

Fronten åbner for en mere ustadig vejrtype, hvor det vil skifte mellem byger, drivende skyer og lidt sol ind i mellem.

Især fredag ser blæsende ud med hård vind til kuling, men lørdag aften og søndag ser vinden også ud til at placere sig i den hårdere ende af skalaen med en jævn til hård nordvestenvind.

Det var altså en kort, men smuk omgang med sol i denne omgang, men inden den klare luft slipper os helt, er der endnu en gang risiko for let nattefrost og dermed rimglatte veje mange steder natten til onsdag.