Der er igen risiko for rimglatte veje over hele landet

16x9
Kombinationen af høj fugt og kolde veje giver stor risiko for rimglatte veje i aften og i nat. Arkivfoto. Foto: Karen Langkilde Andersen / Privatfoto

Vær igen opmærksom, hvis du skal ud på de danske veje i aften og i nat. Der er stor risiko for rimglatte veje.

Efter endnu en dag med flot vejr i store dele af Danmark, falder temperaturen hurtigt i løbet af aftenen, og vejene kan allerede før midnat blive så kolde, at der er risiko for rim. Risikoen for udbredte, rimglatte veje er større end den forgangne nat.

Vejene kan blive glatte i både Jylland, på Fyn, Sjælland og flere af de mindre øer også.

Vejen afkøles hurtigere end luften, så derfor kan det blive glat, selvom termometeret i bilen viser positive temperaturer. Det handler derfor om at være ekstra opmærksom i aften og i nat.

Og typisk er det koldest lige efter solopgang, så det kan fortsat være glat, selv når dagslyset titter frem onsdag morgen.

Højere luftfugtighed giver større risiko for glatte veje

Luften over Danmark er fortsat ret klar efter to flotte novemberdage, og det betyder, at den smule varme, vi har i luften og i vejene, hurtigt forsvinder ud i verdensrummet.

Resultatet er, at vi mange steder i løbet af natten får frostvejr, men særligt udbredt bliver det altså i vejene.

Da luften samtidig er mere fugtig end i de foregående dage, er risikoen for, at den fugt sætter sig som rim på vejene stor.

Hav derfor i baghovedet at vejene kan være glatte, hvis turen går ud på de danske veje i de mørke timer og først på dagen onsdag.

Til gengæld bliver det ikke glat de kommende nætter, for mildere og mere omskiftelige vejr er på vej mod Danmark.