-3,0 grader: Vi har efterårets hidtil koldeste morgen

16x9
På efterårets hidtil koldeste morgen blev der dannet rim på bilerne i store dele af Danmark. Her er vi i Ellidshøj i Himmerland. Foto: Kristine Laursen / Privatfoto

I store dele af landet fik man frostvejr i løbet af natten, og i det østlige Jylland nåede man efterårets hidtil laveste temperatur.

Så er det frem med hue, handsker og halstørklæde, hvis turen går af sted på cykel eller gåben her til morgen, for vi har efterårets hidtil koldeste morgen.

Frosten indtog i nattens løb store dele af Jylland, Sjælland, Lolland og Møn, og koldest blev det i Horsens, hvor man mellem klokken 4 og 6 i to omgange nåede ned på -3,0 grader.

I Billund målte man -2,0 grader, da det var koldest, og i det sydlige Aarhus var det officielle termometer nede på -1,6 grader.

Sidste gang vi havde en koldere morgen, var den 9. maj, hvor man målte -3,3 grader.

Vi fik efterårets første frost natten til den 9. oktober. Her var det i Billund, at temperaturen første gang dykkede ned under frysepunktet ved et at de officielle termometre rundt omkring i landet, mens den laveste temperatur den nat blev -0,6 grader i Karup.

De lave temperaturer denne tirsdag morgen har givet rimglatte veje rundt omkring i landet.

Solen får dog hurtigt bugt med frost og rim, og der venter endnu en flot dag med nogen eller stedvis meget sol.