13.000 kilometer venter forude - to danskere med i verdens længste kapsejlads

En dansk båd og to danske sejlere er i verdens hårdeste kapsejlads på vej gennem vildt og udfordrende vejr.

Anden etape i Volvo Ocean Race blev søndag skudt i gang i Lissabon i Portugal, hvor turen for de syv både i kapsejladsen går til Cape Town i Sydafrika.

Den danske vindmølleproducent Vestas deler sammen med amerikanske 11th Hour Racing Team sponsoratet på en af de 65 fod store både.

To danskere med i Volvo Ocean Race

Ombord på Vestas 11th Hour Racing er den danske sejler Jena Mai Hansen, der fik debut  i Volvo Ocean Race og dermed er den første danske kvinde nogensinde i verdens længste kapsejlads.

Hun er den ene af to danske sejlere, der er med i den lange kapsejlads, der først slutter sidst i juni næste år.

For hollandske Team AkzoNobel sejler danske Nicolai Sehested, som for anden gang deltager i Volvo Ocean Race.

På etapen til Cape Town venter ud over 13.000 kilometer både voldsomt og udfordrende vejr, når bådene først skal passere gennem den til tider kraftige nordøstpassat, inden ækvator skal krydses.

Her venter det frygtede kalmebælte, hvor bådene kan risikere at blive fanget i vindstille vejr i flere dage.

På det sidste stræk mod Cape Town venter igen voldsomt vejr, som afslutning på en udfordrende etape.

Skal sejle i voldsomt vejr

Volvo Ocean Race er en af de mest udfordrende kapsejladser overhovedet.

Med meterhøje bølger, stormvejr, store vindstille områder, truet af tropiske storme og i isnende kulde kommer bådene ud i alt slags vejr.

I alt skal de syv både tilbagelægge 85.000 kilometer, der gør dette års Volvo Ocean Race til det længste nogensinde. Især den 14.000 kilometer lange etape fra New Zealand til Brasilien, som går over det frygtede ishav, er legendarisk. 

Volvo Ocean Race er ikke en ufarlig tur, som den danske båd fra Team Vestas Wind for to år siden måtte sande, da den gik på grund på et koralrev nord for Mauritius.

Kommer til Danmark

Hele det imponerende felt af store sejlbåde vil kunne ses fra Danmark, når der på sidste etape fra Göteborg til Haag i Holland den 21. juni slås en sløjfe fra Göteborg mod syd og ned gennem Kattegat med vendepunkt i Aarhus.

Og to gange vil feltet passere forbi Skagen, hvorfra man kan se de syv helt ens 65 fod store sejlbåde.