Verdens længste kapsejlads skudt i gang - skal Jorden rundt i alt slags vejr

Dansk båd og danske sejlere er med i Volvo Ocean Race.

Søndag eftermiddag gik starten på Volvo Ocean Race fra Alicante i Spanien, hvor de syv både på trekvart år skal jorden rundt. 

På få døgn ventes de via en lille omvej til Madeira at kunne nå målbyen Lissabon i Portugal, inden den betydeligt længere anden etape går derfra til Cape Town i Sydafrika.

Skal sejle i voldsomt vejr

I meterhøje bølger, stormvejr, store vindstille områder, truet af tropiske storme og i isnende kulde kommer bådene ud i alt slags vejr.

I alt skal de syv både tilbagelægge 85.000 kilometer, der gør dette års Volvo Ocean Race til det længste nogen sinde. Især den 14.000 kilometer lange etape fra New Zealand til Brasilien, som går over det frygtede ishav er legendarisk. 

Ruten som de syv både skal tilbagelægge på under et år.
Ruten som de syv både skal tilbagelægge på under et år. Foto: volvooceanrace.com / VOR

Volvo Ocean Race er ikke en ufarlig tur, som den danske båd fra Team Vestas Wind for to år siden måtte sande, da den gik på grund på et koralrev nord for Mauritius.

Dansk båd - og to danske sejlere

Den danske vindmølleproducent Vestas er igen med i Volvo Ocean Race. Denne gang sammen med amerikanske 11th Hour Racing Team, der sætter fokus på havmiljøet - og båden sejler under amerikansk flag.

Vestas 11th Hour Racing i aktion.
Vestas 11th Hour Racing i aktion. Foto: volvooceanrace.com / VOR

Med ombord på Vestas 11th Hour Racing Team er den danske sejler Jena Mai Hansen, der dog må vente med at få debut til næste etape af Volvo Ocean Race.

Hun er den ene af to danske sejlere, der er med i den lange kapsejlads, der først slutter sidst i juni næste år.

For hollandske Team AkzoNobel sejler danske Nicolai Sehested, som for anden gang deltager i Volvo Ocean Race.

Kommer til Danmark

Hele det imponerende felt af store sejlbåde vil kunne ses fra Danmark, når der på sidste etape fra Göteborg til Haag i Holland den 21. juni slås en sløjfe fra Göteborg mod syd og ned gennem Kattegat med vendepunkt i Aarhus.

Og to gange vil feltet passere forbi Skagen, hvorfra man kan se de syv helt ens 65 fod store sejlbåde.