Regn og torden nogle steder - men her fik man solskin og over 20 grader

16x9
Der var blå himmel, flotte efterårsfarver og sensommerlig varme i Vallensbæk, mens det bragede løs længere vestpå på Sjælland den 27. september 2017. Foto: Britta Andersen / Privatfoto

Mens navnlig Syd- og Vestsjælland oplevede intens regn og torden, skinnede solen i hovedstadsområdet med temperaturer over 20 grader.

Mere end 300 lyn slog onsdag formiddag ned over Sjælland, Falster og Møn, da kraftige tordenbyger pludselig dukkede op langs en frontzone tværs igennem landet.

Det gik dog især ud over Syd-, Midt- og Vestsjælland, for alt imens det bragede løs på de kanter, skinnede solen pænt i Nord- og Østsjælland, hvor temperaturen onsdag eftermiddag sågar kravlede over 20 grader.

København onsdagens varmeste sted

Varmest blev det i København, hvor temperaturen på Frederiksberg nåede helt op på 20,3 grader.

Bag om vejret: Løvfaldssommer

Løvfaldssommer er det ord vi på TV 2 VEJRET anvender om en sommerlig periode i efteråret.

Definitionen er, at vi har løvfaldssommer, når der efter efterårsjævndøgn optræder tre på hinanden følgende døgn med dagtemperaturer på 20 grader eller derover.

Læs mere om løvfaldssommer

Krydret med solskin fik det vejret til at føles helt sensommerligt, og de høje temperaturer er da heller ikke noget, som vi oplever hvert år her i slutningen af september.

Sidste år havde vi en lang række dage i september med over 20 grader, men inden da skulle vi faktisk tilbage til 2011 for at opleve noget tilsvarende.

Vi er snublende tæt på en løvfaldssommer

Både i 2011 og 2016 havde vi løvfaldssommer i slutningen af september.

Vi kalder det løvfaldssommer, hvis der tre dage i træk efter efterårsjævndøgn forekommer temperaturer over 20 grader i Danmark.

I år er vi snublende tæt på en regulær løvfaldssommer, men den er ikke helt i hus endnu.

I søndags nåede temperaturen ganske vist op på 20,5 grader i København, men både mandag og tirsdag i denne uge har de højeste temperaturer holdt sig akkurat under de 'magiske' 20 grader.