Tidlig vinterkulde og sne har ramt det vestlige USA

De højtbeliggende områder i Utah fik søndag en tidlig og iskold overraskelse.

Der var sne nok til både snemænd og sneboldkampe i dele af den amerikanske stat Utah søndag, hvor man blev ramt af et ganske tidligt snefald.

Ovenstående billeder er fra byen Park City, som huser omtrent 8300 indbyggere og ligger cirka 35 kilometer øst for Salt Lake City.

Park City, Utah.
Park City, Utah. Foto: TV 2

Snevejr gav 5-10 centimeter

Selvom byen ligger i omkring 2000 meters højde, er det alligevel ikke hvert år, at man får så store mængder sne i september, som det var tilfældet søndag.

I september er den gennemsnitlige dagtemperatur i byen faktisk hele 21,5 grader, men søndag lå temperaturen kun akkurat over frysepunktet.

I løbet af søndagsdøgnet fik man i Park City 18,3 millimeter nedbør, hvoraf en stor del faldt som tøsne, der lagde sig som en 5-10 centimeter tung, hvid dyne over byen.

Gennemsnitligt får man 3,6 centimeter sne i byen i løbet af en hel september. Typisk falder de normalt beskedne mængder sne i slutningen af måneden.

Park City var med sin beliggenhed tæt på Salt Lake City oplagt til flere af disciplinerne under vinter-OL i 2002, hvor blandt andet skihop og storslalom blev afviklet i byen.

Snevejr i Park City i Utah den 24. september 2017.
Snevejr i Park City i Utah den 24. september 2017. Foto: ENEX

Lunere igen til weekenden

Det er et stort område med relativ kold luft, der har bevæget sig ind over det vestlige USA, og som altså har givet anledning til snefald i de højtliggende områder, der grænser op mod Rocky Mountains.

Det kolde vejr med dagtemperaturer kun lige over frysepunktet og nattemperaturer nær 10 graders frost fortsætter de næste par døgn, men det bliver dog atter betydeligt lunere frem mod weekenden.