Kraftigt snevejr har ramt bjergene i det sydlige Polen

16x9
Tæt snefald på bjerget Kasprowy Wierch i det sydlige Polen den 21. september 2017. Foto: GRZEGORZ MOMOT / Scanpix Denmark

Tatra-bjergene har set efterårets første større snefald.

Tidligere på ugen blev alperne ramt af kraftigt snevejr, og nu er turen også kommet til de knapt så højt beliggende Tatra-bjerge i det sydlige Polen.

En område med kold luft i de højere luftlag over Østeuropa - en såkaldt kuldepol - gav torsdag anledning til tæt snefald med en frostgrænse, der faldt til under 2000 meter.

Billederne her i artiklen er fra bjerget Kasprowy Wierch, der udgør en del af grænsen mellem Polen og Slovakiet, og som rager 1987 meter op over havoverfladen.

Tatra-bjergene, der ligger nær byen Zakopane i det sydligste Polen, er et populært skiområde, og Zakopane kaldes også undertiden for Polens 'vinterhovedstad'.

Tæt snefald på bjerget Kasprowy Wierch i det sydlige Polen den 21. september 2017.
Tæt snefald på bjerget Kasprowy Wierch i det sydlige Polen den 21. september 2017. Foto: GRZEGORZ MOMOT / Scanpix Denmark

Selvom man undertiden kan se rester af sne på de højeste tinder året rundt, er det alligevel ikke hvert år, at der falder så store mængder sne i bjergene allerede i september.

Tatra-bjergene er en del af grænsen mellem Polen og Slovakiet.
Tatra-bjergene er en del af grænsen mellem Polen og Slovakiet. Foto: TV 2

Det gælder dog om for de vinterglade polakker at nyde sneen de kommende par dage. Senere på ugen ventes betydeligt lunere luft at blæse ind over Østeuropa, og dermed vil sneen i Tatra-bjergene atter få ben at gå på.