Alperne ramt af tidligt vintervejr og store mængder sne

16x9
Vintervejr i Schladming i Østrig den 20. september 2017 Foto: Webcam / SkiGalsterberg

Usædvanligt tidligt kuldefrembrud har ramt Alperne.

Det er måske for tidligt at pakke skiene og køre til Østrig, for det er et relativt tidligt snevejr, der de to seneste døgn har ramt Alperne - og især Østrig.

Den kuldepol, der lå over Danmark i weekenden og blandt andet gav torden og skybrud flere steder herhjemme, har i ugens løb bevæget sig ned over Mellemeuropa.

Den oprindeligt kolde polarluft fik snegrænsen til at sænke sig til blot 1.500 meter, mens sneen i højder derover væltede ned.

I Østrig har man i de højtliggende områder fået 30 til 50 cm sne, og på flere af de af mange danske kendte skisportssteder ligger der sne som på en vinterdag.

Flere bjergveje og pas måtte lukkes for trafik i store dele af Østrig, hvor det tidlige vintervejr kom bag på trafikanterne.

Det pludselige vintervejr overraskede også 15 gæster på et højfjeldshotel i Kärnten. Ved hotellet, der ligger i 1900 meters højde, faldt der tirsdag eftermiddag og aften 30 centimeter sne, der - kombineret med snefygning - lukkede vejen op til hotellet. Turisterne, der alle var i biler på sommerdæk, måtte have en ufrivillig overnatning på højfjeldshotellet.

De sociale medier flød også over med sne i Østrig. Herunder er et par af opdateringerne fra Østrig i dag.

A post shared by Franzi (@franzi.schue) on

Danke an Christina Schweiger für das Video. :)

Posted by Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich on Wednesday, September 20, 2017