Stormlavtryk kan give Danmark store mængder regn

Langvarigt regnvejr venter store dele af landet i det kommende døgn.

Når et relativt kraftigt stormlavtryk onsdag passerer hen over Danmark, vil man ud over vindstød af stormstyrke hen over den sydlige del af landet også få store mængder regn.

Regnen kommer i flere omgange og kan hen over især den sydlige del af landet blive langvarigt.

Første omgang regn er allerede på vej ind over os fra sydvest. Det er stormlavtrykkets varmfront, der giver udbredt regn til det meste af landet.

Mest regn i den sydlige del af Jylland

Senere på dagen vil den tilhørende koldfront passere med mere bygeagtig regn og lokalt også torden. Den efterfølges i eftermiddag og i aften af en bagudbøjet front, der hvirvler rundt om lavtrykket og vil bevæge sig på langs hen over den sydlige halvdel af landet.

Det vil fra onsdag morgen og 24 timer frem kunne føre til nedbørmængder, der generelt vil kunne nå over 20-40 millimeter regn over de sydlige egne, mens TV 2 VEJRETs seneste prognoser stedvis har helt op til 60 millimeter regn hen over den sydlige del af Jylland. 

Prognose: Forventet nedbør frem til torsdag morgen klokken 8.
Prognose: Forventet nedbør frem til torsdag morgen klokken 8. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Risiko for oversvømmelser og aquaplaning

Det i forvejen våde vejr betyder, at der er risiko for, at marker, enge og lavtliggende områder kan blive oversvømmet, ligesom det kraftige blæsevejr med vindstød af stormstyrke kan vælte træer, som har mindre at stå imod med i den våde jord.

Dertil kommer, at man i det kommende døgn skal være opmærksom på aquaplaning, som der er risiko for i store dele af landet.