Iltert lavtryk over landet: Her rammes man hårdest af kraftigt blæst

Når et intenst lavtryk bevæger sig tværs hen over Danmark det kommende døgn, så er det syd for lavtrykket, at det bliver mest blæsende.

Bor du i Syd- og Sønderjylland, på Fyn, Sydsjælland, på Sydhavsøerne eller Bornholm, skal du forberede sig på en blæsende aften og nat.

Det er nemlig i disse dele af landet, at det kommer til at ruske mest i trækronerne og knirke i tagspærrene, når et lille men iltert lavtryk passerer tværs hen over Danmark.

Mest blæsende mod syd i landet

Lavtrykket ligger onsdag formiddag i Nordsøen, og bevæger sig i løbet af det kommende døgn hen over Danmark nær en linje fra Torsminde over Hobro til Læsø og Göteborg.

Og det er i et 200-300 kilometer bredt bælte syd for lavtrykket, at det kommer til at blæse mest fra sydvest og vest, mens man nord for lavtrykket i Nordjylland vil nøjes med en jævn til hård østlig vind.

Tættest på lavtrykkets centrum vil vinden sågar være ganske svag eller let fra forskellige retninger.

Mest blæsende bliver det sent onsdag eftermiddag, aften og nat i Vadehavet og ved Østersøen med hård eller stormende kuling og vindstød op til stærk storm.

Mange blade på træerne her tidligt på efteråret kombineret med en våd begyndelse på september og dermed bløde jorde gør, at der er en højere risiko for væltede træer i løbet af det kommende døgn end normalt under tilsvarende blæsevejr.

Prognose for storm Video: Anders Brandt