Næste uge kan komme med varme og uvejr

16x9
Uvejr i anmarch. Arkivbillede Foto: Frida Marie Bech / Privatfoto

Der er udsigt til sommertemperaturer i løbet af næste uge - men også uvejr.

Selvom der er masser af solskin og klart vejr i dag - så er det 'mildest' talt en halvkølig affære at befinde sig udendørs.

Sommerdage i 2017

18. maj: 25,5 grader

19. maj: 26,4 grader

26. maj: 25,2 grader

27. maj: 26,8 grader

28. maj: 26,1 grader

18. juni: 26,1 grader

19. juni: 26,6 grader

30. juli: 26,4 grader

31. juli: 25,1 grader

8. august: 25,2 grader

15. august: 26,6 grader

29. august: 25,9 grader

30. august: 26,3 grader

I alt: 13

Med temperaturer der mange steder blot ligger på mellem 16 og 19 grader, og med en vind der er op til hård fra nordvest, virker vejret ikke særlig sommerligt.

Hvis man er til højere temperaturer og mindre vind, er der bedring at spore forude de kommende dage, men varmen har også en pris.

Mandag venter der langt de fleste danskere en pæn og ganske solbeskinnet dag, med temperaturer der kan nå 20-21 graders varme, hvor det bliver lunest og svag til jævn vind, der drejer til sydøst.

Netop sydøstenvinden sørger for at 'trække' varmere luft op mod landet, som vi for alvor får at mærke tirsdag.

Måske uvejr og sommerdag tirsdag

Den varme luft blæser op over os på tirsdag, hvor temperaturen kan stige til sommerdagsgivende 25 grader. Det vil i så fald give os den anden sommerdag i august i år - og den elvte i alt.

Selvom det starter pænt med solskin, skyer det til fra vest, og i dagens løb bevæger en front med regn- og tordenbyger sig ind over Jylland fra Nordsøen. Herfra breder fronten sig videre mod øst, så man natten til onsdag også kan få regn- og tordenbyger over den østlige del af landet.

Prognoserne er dog fortsat meget usikre på præcis, hvor det bliver varmest, og hvornår fronten bevæger sig ind over landet.

Den varmere luft holder ved

Heldigvis tyder det på, at det varmere vejr holder 'skansen' over landet et par dage - og både onsdag, torsdag og fredag kan man mange steder nyde temperaturer mellem 20 og 23 graders varme, selvom det ikke bliver solskinsvejr i hele perioden.

Vi følger naturligvis udviklingen de kommende dage nøje.