Bagende varme og stærk sidevind rammer Tour-feltet i dag

Temperaturerne ryger op omkring 34 grader i bagende solskin og kraftig sidevind på tirsdagens 16. etape i Tour de France.

Det begynder varmt i Le Puy-en-Velay, bliver behageligt på toppen af Cóte de Boussoulet og Col du Rouvey, men så kommer heden.

Når rytterne i årets udgave af Tour de France tirsdag bevæger sig ned mod målbyen i Romans-Sur-Isére, vil temperaturerne stige markant samtidig med, at solen bager feltet fra en skyfri himmel.

Tilmed vil det blæse ret kraftigt på de åbne stykker fra syd, hvilket med ruten in mente betyder sidevind på store dele af etapen.

Med temperaturer tirsdag eftermiddag op mod 34 grader i det sydøstlige Frankrig, skal der hældes en hel del væske indenbords, inden de 165 kilometer på 16. etape er overstået.

Det er især på anden halvdel af etapen i Rhone-dalen, at det bliver særdeles varmt, men det er samtidig også hér, at vinden bliver kraftigst.

Der forventes en frisk sidevind fra syd på 30 km/t frem mod mål med vindstød, som kan nå helt op nær 60 eller måske 70 km/t svarende til kulingstyrke.

Dermed kan flere vejrmæssige faktorer komme i spil på et tidspunkt, hvor klassementet er historisk tæt i toppen

Det meget varme vejr er også noget, som rytterne skal kæmpe med på onsdagens benhårde alpe-etape, hvor temperaturerne i dalene nogle steder kan nå op mellem 32 og 35 grader.

Sådan bliver vejret på 16. etape.
Sådan bliver vejret på 16. etape. Foto: TV 2 VEJRET